Gerucht: Sony Xperia Z4 en Z4 Ultra worden op 5 januari onthuld

De Sony Xperia Z4 en Z4 Ultra zouden op 5 januari al onthuld worden. Op die dag zou Sony een persconferentie organiseren tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Mogelijk komen de toestellen daarna snel uit.

De informatie komt van PhoneArena die het weer van een anonieme bron heeft. Ook is er een nieuwe foto uitgelekt die de Xperia Z4 laat zien. Qua design lijkt er weinig veranderd ten opzichte van de huidige Xperia Z3. Beide nieuwe Xperia’s komen overigens wel érg snel na de huidige Xperia’s. De Xperia Z3 werd begin september door Sony aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn en is sinds eind september verkrijgbaar in Nederland. Het komt wel eens voor dat er na een half jaar een nieuw vlaggenschip aangekondigd wordt maar ongeveer vier maanden is wel érg kort dag.

Sony-Xperia-Z4-phonearenaDe Xperia Z4 zou een 5,4 inch-scherm hebben met een resolutie van 1440×2560 pixels, waarmee het de eerste Sony-smartphone is met een QHD-scherm. De processor is mogelijk de Snapdragon 805, een 2,7GHz quad-core processor en er zou 4GB werkgeheugen aanwezig zijn. De Xperia Z4 krijgt waarschijnlijk een 20,7-megapixelcamera, wat hetzelfde is qua resolutie als de Xperia Z3. De sensor zou echter wel nieuw zijn. Er zijn geen details over gegeven maar mogelijk heeft de camera de nieuwe sensor die Sony vorige week aangekondigd heeft. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixels en de accu heeft een capaciteit van 3420mAh. De processor is Standaard staat er op het toestel Android 5.0 Lollipop.

De Xperia Z4 Ultra heeft nagenoeg dezelfde specificaties maar met een 5,9 inch-scherm. De camera zou daarnaast slechts 16 megapixels hebben in plaats van 20,7 megapixels. Met de dikte van 5,7mm zou het wel een van de dunste smartphone worden die verkrijgbaar is.

Bron: PhoneArena

 


Tags: , , , ,