Gerucht: Xperia Z4 enige vlaggenschip van Sony in 2015

Sony zou volgend jaar slecht één vlaggenschip uit gaan brengen, namelijk de Sony Xperia Z4. Dit jaar kwamen er diverse high-end smartphones uit, waaronder de Xperia Z3 en Z3 Compact.

Xperia Z4 enige topmodel van Sony in 2015

XperiaAndroidOrigin zegt van betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat Sony in 2015 maar één vlaggenschip uit wil brengen. Het gaat om de Xperia Z4, de opvolger van de Xperia Z3 die pas net in de winkel ligt. Dat is nogal een verschil met dit jaar want dit jaar zijn de Xperia Z1 CompactXperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact uitgebracht. De Xperia Z4 zou al vrij vroeg in 2015 uit moeten komen en daarna komt er dus geen Xperia Z-model meer uit in dat jaar. Mogelijk wordt de Xperia Z4 aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona dat plaatsvindt in maart.

De reden dat Sony voor slechts één vlaggenschip wil gaan is dat meerdere high-end modellen mogelijk niet genoeg meer oplevert. Het kan zijn dat de markt momenteel te verzadigd is en dat meerdere modellen uitbrengen simpelweg niet rendabel genoeg is. Ook verandert de hardware niet snel genoeg waardoor mogelijke updates slechts marginaal zijn. Zo zit er tussen de Z2 en Z3 qua hardware niet heel veel verschil.

Xperia Z4 belooft bloedsnelle telefoon te worden

Ook de mogelijke specificaties van de Xperia Z4 zijn gelekt door dezelfde bron van AndroidOrigin. Er zou een Snapdragon 810 octa-core-processor in zitten die geklokt is op 2,8GHz. Voorheen was 16GB opslag de norm voor high-end Xperia-modellen maar dat is opgehoogd naar 32GB. Er zou 4GB werkgeheugen aanwezig zijn en de camera zou voorzien zijn van een gebogen Exmor RS CMOS-sensor. De resolutie van de foto’s zou gelijk zijn aan die van vorige Xperia Z-modellen.

Het design van de Xperia Z4 is hetzelfde als dat van de Xperia Z3. Het scherm zou een grootte hebben van 5,5 inch en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Er zou ook erg goede audio aanwezig zijn in de Xperia Z4.

Sony-Xperia-Z3AndroidOrigin had eerder al van dezelfde bron informatie ontvangen over de Xperia Z3 Compact en die informatie bleek volledig te kloppen. Daarom ook dat wij er van uit gaan dat dit gerucht zomaar eens waar zou kunnen zijn!
geruchtenmeter-8

Bron: AndroidOrigin


Tags: , , , , , ,