LG G3 krijgt vanaf deze week Android 5.0-update

LG G3-gebruikers krijgen vanaf deze week de update naar Android 5.0. De update wordt wereldwijd gefaseerd uitgerold maar wanneer Nederlandse gebruikers de update kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

LG-G3-Android-5-updateLG heeft bekendgemaakt dat de Android 5.0-update voor de G3  vanaf deze week wereldwijd uitgerold wordt. Polen is het eerste land dat de update ontvangt en andere landen zullen spoedig volgen. Wat de precieze planning is is echter nog niet bekend dus wanneer Nederlanders de update krijgen is nog niet te zeggen. Doorgaans worden updates echter vrij snel uitgerold. We verwachten daarom ook dat de update deze of volgende week hier zal verschijnen.

Op het blog van LG heeft Dr. Jong-seok Park, CEO van LG’s mobiele divisie geschreven: “LG is zonder twijfel toegewijd aan het bieden van de beste mobiele ervaring die mogelijk is aan de gebruikers en Android Lollipop zo snel mogelijk naar G3-gebruikers brengen heeft dan ook onze hoogste prioriteit.”

LG is samen met Motorola de eerste fabrikant die de Android 5.0-update uitrolt naar een van zijn toestellen. Het verschil met Motorola is echter dat LG gebruikmaakt van een eigen uiterlijk. Motorola gebruikt de standaard (kale) versie van Android 5.0.

LG-G3-Android-Lollipop-02Vorige week lekten er al screenshots uit van de Android 5.0-update voor de LG G3. Die screenshots waren overigens ook in het Pools wat overeenkomt met het bericht van vandaag. LG gebruikt bovenop Android 5.0 zijn eigen Optimus UI-uiterlijk, maar wel in de ‘material design’ stijl van Android 5.0.

Bekijk scherpste aanbiedingen van de LG G3!

Bron: LG

 


Tags: , , , , ,