LG presenteert de LG G3

Het hele toestel was in feite al uit de doeken gedaan via geruchten en lekken maar LG heeft de LG G3 nu aangekondigd. Het toestel is de opvolger van de G2 en is tevens het eerste LG-toestel met een QHD-scherm.

LG presenteert de LG G3

LG G3 kleurDe LG G3 heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Daarmee heeft de LG G3 het scherpste scherm in een telefoon wat de Nederlandse markt betreft. De randen langs het scherm zijn enorm dun waardoor maar liefst 76,4 procent van de voorkant bestaat uit het scherm. De processor in de G3 is de Snapdragon 801 van Qualcomm. Deze quadcore-processor draait op een snelheid van 2,5GHz.

Er zouden twee varianten van de G3 uit komen: een versie met 2GB werkgeheugen en 16GB opslag en een versie met 3GB werkgeheugen en 32GB opslag. In Nederland komt de versie uit met 2GB werkgeheugen en 16GB opslag. Als je niet genoeg hebt aan die 16GB kun je een MicroSD-kaartje van maximaal 128GB in de telefoon stoppen.

De camera van de LG G3 heeft een resolutie van 13 megapixels en kan filmen in 4K. Een nieuw snufje van de camera is de Laser Autofocus. Door middel van een laserstraal wordt de afstand tussen de camera en het object berekend, iets dat vooral erg handig is wanneer er weinig licht beschikbaar is. De autofocus zou binnen 0,3 seconden scherp kunnen stellen volgens LG. De frontcamera heeft een resolutie van 2,1 megapixels en beschikt over een speciale modus voor selfies. Als je de telefoon ergens neerzet of neerlegt en je maakt vervolgens een vuist dan begint het toestel met aftellen voor de foto.

Verder draait de LG G3 op Android 4.4.2 met een eigen skin van LG en er zit een verwisselbare 3000mAh-accu in. Ook kan het toestel draadloos opgeladen worden.

Het design van de LG G3 lijkt erg veel op dat van de G2. Op de achterkant zitten de knoppen. Het toestel lijkt gemaakt te zijn van aluminium maar schijn bedriegt. Het toestel is gewoon gemaakt van plastic maar de achterkant is voorzien van een speciale coating.

Wanneer het toestel hier uit gaat komen is nog niet bekendgemaakt, maar in LG’s thuisland Zuid-Korea is het toestel vandaag uitgebracht. Mogelijk volgt een release in Nederland in juni. De prijs van het toestel zal onder de 600 euro gaan liggen volgens LG.

Meld je aan voor de LG G3 alert! Je krijgt dan een mailtje zodra er acties van het toestel beschikbaar zijn.

LG G3


Tags: , , , , , ,