Tele2 komt binnen enkele maanden met 4G-abonnementen

Tele2 zal binnen een paar maanden 4G-abonnementen aan gaan bieden voor zijn eigen 4G-netwerk. Dat Tele2 begint met het aanbieden met de abonnementen is overigens niet heel vreemd aangezien ze wel moeten.

Tele2_logoIn de regels van de 4G-veiling stond dat er binnen een bepaalde tijd gebruikgemaakt moest worden van bepaalde frequenties. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat 4G binnen enkele maanden aangeboden gaat worden door Tele2. Topman Fedor Hoevenaars van Tele2 zei tijdens telecombeurs Telecom Time dat het bedrijf in 2015 zal beginnen met het aanbieden van 4G. “We gaan in 2015 iets doen, we moeten wel op basis van de voorwaarden van de frequentieveiling“, aldus Hoevenaars.

In de regels van de veiling stond dat providers die frequenties kochten in de 800MHz-band binnen twee jaar diensten via die frequenties aan moeten bieden. In totaal moeten de diensten aangeboden worden op een oppervlakte van 616 vierkante kilometer, wat iets minder is dan drie keer de oppervlakte van Amsterdam. Hoe snel Tele2 4G landelijk uit kan rollen is nog niet bekend en ook een exacte datum dat de uitrol begint is niet bekend.

Momenteel hebben T-Mobile, Vodafone en KPN al landelijke 4G-dekking. Tele2 is nog de enige provider die geen 4G biedt.

Bron: Tweakers


Tags: , , , ,