Driekwart van de Nederlanders heeft een smartphone

In Nederland lopen heel veel mensen rond met een smartphone. Maar liefst 74 procent van de inwoners heeft volgens een onderzoek van Telecompaper een smartphone. Het populairste merk is Samsung.

SmartphonesIn 2012 had 56 procent van de Nederlanders een smartphone en in 2012 was dat al gestegen naar 67 procent. Dit jaar heeft 74 procent van de Nederlanders een smartphone. Het aantal Nederlanders met een smartphone is dus iets minder hard gestegen dan voorheen. Van alle Nederlanders met een smartphone heeft 47 procent een Samsung en 21 procent heeft een Apple. Andere populaire merken zijn HTC, LG, Sony, Huawei en Nokia.

Mannen hebben het vaakst het nieuwste model. Zo is meer dan de helft van de Galaxy S5-eigenaren een man en 61 procent van de iPhone 5S-eigenaren is een man (de iPhone 6 was er ten tijde van het onderzoek nog niet). Van alle merken was Apple het beste in het verkopen van meerdere producten aan één consument. Zo heeft driekwart van de iPhone-eigenaren met een tablet een iPad. 11 procent van de consumenten krijgt een smartphone van familieleden, als een cadeautje of omdat een familielid een nieuw toestel heeft gekocht. Een derde van de iPhone-gebruikers zegt zijn iPhone ooit eens doorverkocht te hebben.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 12.000 respondenten in de leeftijd van 12 tot 80.

Bron: Telecompaper


Tags: , , , , , ,