Artikel: De populairste toestellen en merken van juni 2014

Mei hebben we over geslagen omdat er niet veel veranderd was en we wilden de opmaak iets anders maken. Minder tekst, minder procentjes, meer visuele zaken. Er is dus een en ander veranderd al zijn de veranderingen niet schokkend. Gewoon de maandelijkse cijfertjes maar dan nét wat anders!

Dit zijn de populairste toestellen op GSMacties.nl!

GSMACTIESMaandelijks wordt GSMacties.nl bezocht door enorm veel mensen en al die mensen klikken weer op andere acties en bekijken andere telefoons. Op deze manier krijgen we een goed beeld van welke merken en toestellen populair zijn en dat willen we maar al te graag met jou delen!

Bekijk het artikel van april 2014 om te zien wat toen de populairste toestellen en merken waren!

De top 5 smartphones

Nog altijd domineren Apple en Samsung de top 5, met twee iPhones op de hoogste posities. De iPhone 5S staat sinds lange tijd weer op de nummer-een-positie en daarachter vinden de iPhone 4S, Galaxy S3, Galaxy S4 Mini en de Galaxy S4. Opmerkelijk dat de Galaxy S5 nog altijd niet de top 5 binnen heeft kunnen dringen. Ook de iPhone 5C legt het nog altijd af tegen de iPhone 4S.

Top-5-smartphones

Bekijk en vergelijk acties van de vier populairste toestellen op GSMacties.nl!

Top 5 per merk

Apple-JuniOndanks dat er bij Apple door het jaar heen doorgaans weinig verandert blijven de toestellen toch wel een beetje schommelen. Zo staat de iPhone 5S 16GB na lange tijd weer op de eerste positie. Verder is het lijstje zo goed als gelijk en het zijn met name de iPhone 5S 16GB en iPhone 4S 8GB die voor resultaten zorgen bij Apple.

iPhone 5S 16GB acties iPhone 4S 8GB acties iPhone 5C 16GB acties iPhone 5C 8GB acties iPhone 5S 32GB acties

HTC-JuniDe One (M8) lijkt het succes te zijn waar HTC zo op hoopte. Het toestel staat met stipt op nummer één bij HTC, gevolgd door de One. Eind 2013 stonden er nog drie Desire-modellen in de top 5, maar inmiddels zijn die bijna allemaal vervangen door One-modellen.

HTC One (M8) acties HTC One acties HTC One Mini acties HTC Desire 300 acties HTC One Mini 2 acties

Huawei-JuniHuawei heeft flink wat voet aan de grond gekregen in Nederland en kan zich inmiddels redelijk meten met de gevestigde orde. Het lijstje van Huawei bestaat voor meer dan de helft uit nieuwe toestellen, wat best een prestatie is! De Huawei G6, P7 en de G700 zijn allemaal nieuwkomers!

Ascend G6 acties Ascend P6 acties Ascend P7 acties Ascend G700 acties Ascend G510 acties

LG-JuniDe LG L-serie is doorgaans vrij populair maar de nieuwe toestellen laten het qua populariteit nog enigszins afweten. De LG L70 staat overigens wel op de eerste plaats, maar verder staan er geen nieuwe L-serie-toestellen in de top 5. De LG G2 en de nieuwe G3 doen het ook nog altijd erg goed! Maar aan de eerste drie toestellen in deze top 5 kun je wel zien dat mensen vooral voor de goedkopere toestellen gaan bij LG.

L70 acties
Nexus 5 acties
Optimus L7 II acties G2 acties G3 acties

Nokia-JuniDe Nokia Lumia 630 is in juni uitgekomen en is direct naar de derde positie geklommen! De nieuwe Lumia 930, die nog niet verkrijgbaar is maar wel te bestellen, doet het momenteel nog niet heel erg goed, maar misschien dat dat nog gaat komen. De Lumia 520 is nog altijd de absolute topper van Nokia wat betreft populariteit.

Lumia 520 acties Lumia 1020 acties Lumia 630 acties Lumia 925 acties Lumia 1520 acties

Samsung-JuniSamsung heeft eigenlijk maar twee soorten toestellen die het vaak erg goed doen: de Galaxy S en S Mini, en daar komen er niet zoveel van uit per jaar. Dat zie je terug in de lijst en die is dan ook al best een tijdje onveranderd. Hier en daar wat plaatsen gewisseld, maar niks spannends. Ons valt het vooral op dat de Galaxy S5 nog altijd niet doorgedrongen is in de top 3.

Galaxy S3 acties Galaxy S4 Mini acties Galaxy S4 acties Galaxy S5 acties Galaxy S3 Mini acties

SonyDe Sony Xperia Z is inmiddels van de troon gestoten door de nieuwe Xperia Z2. De Xperia Z1 staat op de derde positie, gevolgd door de Z1 Compact. Het zijn bij Sony dus vooral de high-end toestellen die in de trek zijn!

Xperia Z2 acties Xperia Z acties Xperia Z1 acties Xperia Z1 Compact acties Xperia SP acties

Populariteit van merken

Merken-JuniEr is veel geschoven in de populariteit van de merken en het enige merk dat niet verschoven is, is Huawei. Apple stond vorige maand even boven Samsung, maar dat is nu weer veranderd. Nokia wisselt van positie met HTC en Sony wisselt van positie met LG. We moeten er wel bij zeggen dat HTC, Sony en LG erg dicht bij elkaar zitten qua populariteit.

Besturingssystemen

Besturingssystemen-JuniAndroid blijft domineren en Apple heeft minder dan de helft van het marktaandeel van Android. Samen hebben ze echter 97 procent in handen en een ander besturingssysteem kan er maar moeilijk tussenkomen. Windows Phone blijft marktaandeel behouden, maar veel is het niet.

Vergelijk diverse scherpe acties in combinatie met diverse telefoons op GSMacties.nl!

Tags: , , , ,