Microsoft begint met uitrol Lumia Denim-update

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de Demin-update voor Lumia-smartphones. Het is een relatief kleine update die vooral kleine wijzigingen en extra’s met zich meebrengt. De grootste verbeteringen zijn te vinden in de camera-apps.

Lumia-MicrosoftDe update wordt momenteel wereldwijd uitgerold in diverse landen naar een select aantal toestellen. Vanaf januari 2015 wordt de update breed uitgerold voor alle toestellen dus mogelijk kun je de update vanaf dan binnen enkele weken ontvangen op je toestel. Voorheen kon je zien in welke stadium de update zich bevond voor diverse toestellen, maar Microsoft laat die informatie niet meer zien.

Lumia Denim brengt vooral verbeteringen op het gebied van de camera. Zo is de camera-app verbeterd waardoor foto’s sneller genomen kunnen worden, de fotokwaliteit verbeterd is en op enkele toestellen is het mogelijk om te filmen in 4K (alleen mogelijk op de Lumia 930 en 1520). In de vernieuwde app zit ook een optie om automatisch HDR-foto’s te maken en je kunt gebruikmaken van Dynamic Flash.

Naast de verbeterde camera-app wordt er in de update ook stemactivatie van Cortana toegevoegd. Door ‘Hey Cortana’ te zeggen wordt de persoonlijke assistent opgestart. Glance Screen heeft ondersteuning gekregen voor het tonen van informatie van Bing Weather of Bing Health & Fitness.

Bron: Microsoft


Tags: , , ,