Plaats geen magnetische accessoires op de iPhone 6 Plus

Apple heeft gewaarschuwd voor iPhone-accessoires die gebruikmaken van magneetjes. Dergelijke accessoires kunnen als gevolg hebben dat de foto’s onscherp worden en ook kan het zijn dat Apple Pay niet meer werkt.

iPhone-6-LensOp de website van Apple is er op een ondersteuningspagina het volgende te lezen bij het stukje over foto’s die onscherp zijn: “Als je een metalen hoesje of magnetische lens gebruikt zouden die de optische beeldstabilisatie kunnen storen. Als je een metalen hoesje of magnetische lens hebt probeer dan een foto te maken zonder deze accessoires en vergelijk de resultaten.” Naast problemen met het maken van foto’s zouden er ook problemen zijn met Apple Pay, het betaalplatform van Apple, wanneer je magnetische accessoires gebruikt. Door een magneetje zou de NFC-chip ontregeld kunnen raken. Overigens maakt alleen de iPhone 6 Plus gebruik van optische beeldstabilisatie dus andere iPhones zullen weinig hinder ondervinden van magnetische lenzen.

Dat Apple op hun website melding maakt van het probleem is overigens niet heel opmerkelijk. Magnetische opzetlensjes zijn al heel lang verkrijgbaar en ze zijn ook vrij populair geweest. Zo heb je zoomlenzen, macrolenzen, fisheye-lenzen en diverse andere lenzen. Die lenzen worden middels een magnetisch ringetje op een telefoon geplaatst, maar de telefoon moet daarvoor op zijn minst een metalen randje rond de camera hebben.

Het effect dat een magneet kan hebben op de stabilisatie van de iPhone 6 Plus is in de onderstaande video erg goed te zien. Zodra een lensje op de iPhone geplaatst wordt raakt de stabilisatie helemaal ontregeld. Vanaf 1:30 is het effect goed zichtbaar. Overigens hebben niet alle lenzen een effect op de stabilisatie. Mogelijk heeft dit te maken met de sterkte van de magneet.

Via: OneMoreThing


Tags: , , , , , ,