Geen Xperia Z4 tijdens de Sony-persconferentie; Android 5.0 in februari naar Xperia Z3

Vannacht om 02:00 begon de persconferentie van Sony in Las Vegas. Er werd gehoopt op de aankondiging van de Sony Xperia Z4 maar dat toestel verscheen niet ten tonele.

Sony-CES-persconferentieHet was al niet zeker dat de Xperia Z4 vandaag aangekondigd zou worden, maar omdat de Xperia Z2 ook redelijk vroeg in het jaar aangekondigd werd was er een kans dat er met de Xperia Z4 hetzelfde zou gebeuren. Dat gebeurde helaas niet. Er werd gepraat over camera’s, actioncamera’s, integratie met auto’s en muziek maar echt heel spannend werd het niet. Sony zelf zei na de persconferentie dat de focus tijdens CES vooral lag op algemene elektronica en draagbare elektronica. Wat dat betekent is dat het nieuws over smartphones mogelijk pas tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt gaat worden.

Er is echter wel een beetje nieuws te melden. Sony beloofde eerder al Lollipop naar diverse Xperia-toestellen te brengen en ze gaan zich aan die belofte houden. In februari kan de Xperia Z3 de update naar Android 5.0 verwachten en alle andere Xperia Z-toestellen moeten de update daarna ook ontvangen. Dit ligt in lijn met een nieuwe aanpak van Sony voor 2015. Ze willen zich namelijk meer gaan richten op de huidige klanten om die te behouden.

De volledige persconferentie kun je hier terugkijken:


Tags: , , , ,