Gerucht: Sony zou overwegen mobiele divisie te verkopen

Sony heeft diverse divisies zoals een divisie voor films, eentje voor muziek, eentje voor games en uiteraard eentje voor mobiele apparaten. Die laatste divisie zou wel eens gesloten kunnen worden.

Sony-Xperia-Z3-walkmanHet gerucht is de wereld in geholpen door Reuters en zou gebaseerd zijn op anonieme bronnen vanuit Sony. De mobiele divisie draait al een flinke poos niet lekker en om het tij te keren zou Sony overwegen de divisie te verkopen. Ook het aangaan van een samenwerking zou tot de mogelijke opties behoren. Momenteel zouden er echter nog geen afspraken gemaakt zijn dus het kan nog alle kanten op, aldus de bronnen tegen Reuters.

Bovenstaande gerucht gaat redelijk hand in hand met wat Sony CEO Kazuo Hirai eerder heeft gezegd. Volgens hem moeten de divisies die zich richten op mobiele apparaten en tv’s drastisch veranderen. Vorig jaar gaf Sony al aan minder smartphones uit te geven in 2015 en de focus te verleggen op klantbehoud om het tij te keren. Sony is dus sowieso bezig met het aanpakken van het probleem, maar er is een reële kans dat het probleem niet op die manier opgelost kan worden en dat er drastische maatregelen genomen moeten worden.

Sony maakt overigens gewoon prima smartphones die prima mee kunnen met de concurrentie. Ook waren ze de eerste fabrikant die waterdichte smartphones presenteerde aan de massa. Later kwam ook Samsung met een aantal waterdichte modellen. Ook was Sony een van de eersten met een eigen smartwatch. De concurrente is echter moordend, in dit geval misschien wel letterlijk.

Zoals we eerder aangaven heeft Sony echter meerdere divisies dus voor het concern is het niet het einde van de wereld als bijvoorbeeld de mobiele divisie afgestoten wordt. De Playstation-divisie draait namelijk prima en ook de camera-divisie doet het goed.

Bron: Reuters


Tags: , , , , ,