LG G Flex 2 aangekondigd

LG heeft de LG G 2 Flex aangekondigd. Het toestel is net als zijn voorganger gebogen en het is een van de eerste smartphones met DDR4-werkgeheugen. Ook is het een van de eerste smartphones met de nieuwe Snapdragon 810-chipset.

LG-G-Flex-2Het scherm van de LG G Flex 2 is gebogen en heeft een grootte van 5,5 inch. De resolutie is 1080×1920 pixels. De eerste G Flex had een 6 inch-scherm met een resolutie van maar 720×1280 pixels. Daarmee is de G Flex 2 handzamer en is het beeld scherper. De chipset aan boord is een Snapdragon 810, een octacore-processor met een quadcore Cortex A57 en een quadcore Cortex A53. Door deze chipset heeft de smartphone 64bit-ondersteuning. Er is 2GB DDR4-werkgeheugen aanwezig en 16 of 32GB opslag. De opslag kun je uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Verder is er nog ondersteuning voor praktisch alle wifi-standaarden, 4G en Bluetooth 4.1.

Aan de achterkant zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en laserfocus waardoor de camera razendsnel scherp kan stellen. Voor zit een 2,1-megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh en deze kan in 40 minuten tot 50 procent opgeladen worden.

Het design van de LG G Flex 2 lijkt veel op de LG G3 en net als bij de G Flex is er weer een zelfhelende achterkant aanwezig. Kleine krasjes worden daardoor automatisch gerepareerd. Eind januari komt het toestel naar Zuid-Korea en daarna volgt een release in andere landen. Of Nederland ook tot die landen behoort is niet bekend. Een prijs is ook nog onbekend.

Geïnteresseerd in de G Flex 2? Meld je dan aan voor de alert! Je krijgt dan een mailtje zodra het toestel te bestellen is!

Tags: , , , , , ,