LG presenteert de gebogen LG G Flex

LG heeft zijn eerste gebogen smartphone, de LG G Flex, officieel aangekondigd. De G Flex komt vooralsnog alleen uit in Zuid-Korea maar maakt gebruikt van enkele technieken die ongetwijfeld ingezet gaan worden in toekomstige smartphones.

LG G Flex aangekondigd

Het paradepaardje van LG G Flex is uiteraard het gebogen scherm. Het scherm is verticaal gebogen, heeft een grootte van 6 inch en een resolutie van 1280×720 pixels. Volgens LG is het bekijken van een video op de LG G Flex een intensere ervaring, juist vanwege het gebogen scherm. Verder zijn er geen extra functies aan het toestel toegevoegd die iets doen met de kromming.

Verdere specificaties zijn een quadcore Snapdragon 800 met een snelheid van 2,3GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een 13-megapixelcamera aan de achterkant, een 2,1-megapixelcamera aan de voorkant en een 3500 mAh-accu. De LG G Flex draait op Android 4.2 met een eigen laag van LG zelf.

LG G FlexEen krasvrije achterkant

Naast het gebogen scherm heeft LG nog een leuk nieuwtje in de LG G Flex gestopt, iets dat misschien wel interessanter is het dan het gebogen scherm. De achterkant van het toestel is namelijk zelfhelend. Door gebruik te maken van een speciaal materiaal verdwijnen krasjes automatisch binnen enkele minuten. Dit gebeurt doordat een krasje de oppervlaktespanning doorbreekt waardoor het gedeelte rondom het krasje tijdelijk ‘vloeibaar’ wordt en het krasje weer opvult. Deze technologie is al een tijdje te vinden in bijvoorbeeld autolak maar het is voor het eerst dat een telefoon er gebruik van maakt.

De LG G Flex komt vooralsnog alleen uit in Zuid-Korea en de kans is zeer groot dat het toestel niet naar de rest van de wereld komt. De grote concurrent, de Samsung Galaxy Round, komt ook alleen maar in Zuid-Korea uit. De technieken die gebruikt worden in beide toestellen zullen hoogstwaarschijnlijk wel hun weg vinden naar andere toestellen die ook in Nederland uit zullen komen. Nog eventjes geduld dus!

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,