Samsung wil samenwerken met BlackBerry

Afgelopen week verschenen er berichten dat Samsung mogelijk BlackBerry over zou willen nemen. BlackBerry schoot het gerucht direct af maar er lijkt toch wat aan de hand te zijn. Samsung heeft nu namelijk bekendgemaakt samen te willen werken met BlackBerry.

SamsungBlackberryJ.K. Shin, CEO van de mobiele divisie van Samsung, heeft zich nu ook uitgesproken over de geruchten en zegt dat er geen plannen zijn BlackBerry over te nemen. Wel geeft hij aan samen te willen werken met de Canadese telefoonfabrikant. “We willen werken met BlackBerry en een partnerschap ontwikkelen en niet het bedrijf overnemen“, aldus Shin tegen The Wall Street Journal.

Samsung en BlackBerry werken overigens al langer samen. Zo hebben ze onder andere een overeenkomst met elkaar om elkaars zakelijke software te verkopen. Op die manier hoopt Samsung bijvoorbeeld door te breken op de zakelijke markt. Samsung ziet mogelijk meer kansen in de samenwerking en wil er daarom meer mee doen. Samsung heeft het beveiligingsplatform Knox ontwikkeld, en daarmee kunnen onder andere bestanden beveiligd worden. Eerder waren er geruchten dat Samsung zou stoppen met Knox en er lijken nog geen grote klanten te zijn die gebruikmaken van het platform. Het zou dus kunnen dat Samsung een hechtere samenwerking wil met BlackBerry om onder andere Knox te kunnen verbeteren of te integreren in beveiligingssoftware van BlackBerry.

Overigens werkt Samsung ook samen met andere bedrijven en Samsung hecht volgens Shin waarde aan alle relaties.

Samsung had eind 2013 wereldwijd meer dan 110.000 geregistreerde patenten in beheer en BlackBerry heeft er zo’n 44.000. Volgens analisten zouden die patenten interessant kunnen zijn voor Samsung maar die zou er geen interesse in hebben. Samsung heeft een van de grootste patentportfolio’s in de technologiewereld.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , ,