BlackBerry 10.3.1-update vanaf 19 februari beschikbaar

Volgens de BlackBerry-website N4BB zal de 10.3.1-update van BlackBerry OS vanaf 19 februari uitgerold geworden. Het is een relatief kleine update maar er worden redelijk wat verbeteringen doorgevoerd.

BlackBerry-passportDe update wordt volgens N4BB vanaf volgende week uitgerold en vermoedelijk gaat dit gefaseerd. Hierdoor kan het zijn dat we in Nederland de update wat later krijgen, maar door BlackBerry zelf is er officieel nog niks aangekondigd. BlackBerry 10.3.1 bevat diverse verbeteringen zoals een verbeterde virtuele assistent. Zo zijn er diverse features aanwezig die bijvoorbeeld ook in Google Now en Siri zitten. Ook de notificatieprofielen zijn verbeterd en uitgebreid, de kalenderherinneringen zijn verbeterd en het is mogelijk om foto’s en video’s als onzichtbaar te markeren. Wat ook erg handig is is de batterijspaarmodus waardoor je BlackBerry langer mee kan gaan en je kunt per app instellen of die op de achtergrond mag draaien of niet.

Verder is het nog mogelijk Hotkeys op het startscherm aan te passen (hiervoor is wel een fysiek toetsenbord nodig), er zijn meer opties met betrekking tot contacten, er is een Workspace Camera toegevoegd en er zijn nog tal van andere kleinere verbeteringen toegevoegd.

De 10.3.1-update is overigens wel al langer beschikbaar voor de BlackBerry Classic en BlackBerry Passport, de nieuwe modellen. Voor de oudere modellen verschijnt de update naar verwachting dus volgende week. Eerder zou de planning geweest zijn de update begin 2015 uit te brengen maar dat is niet gebeurd. BlackBerry zelf heeft ook al aangegeven dat de update ergens in februari zal verschijnen.

Bron: N4BB

 


Tags: , , ,