Diverse details Samsung Galaxy S6-camera mogelijk uitgelekt

Er zijn diverse details van de Samsung Galaxy S6-camera uitgelekt. Zo zou er achterop een 20-megapixelcamera zitten bomvol mogelijkheden en voorop zou een 5-megapixelcamera zitten.

Note-Edge-Camera-LensEen insider bij Samsung zou details van de camera van de Samsung Galaxy S6 uitgelekt hebben aan SamMobile. De insider zou een prototype van de Galaxy S6 hebben en daarom diverse dingen weten. Zo zou de Galaxy S6 een 20-megapixelcamera hebben met optische beeldstabilisatie en mogelijk een sensor van Samsung zelf. Er zouden meer mogelijkheden aanwezig zijn om de fotografische opties van de sensor te benutten. Een paar van die mogelijkheden zijn te vinden in de Pro-modus. Hier kunnen gebruikers handmatig scherpstellen, de sluitertijd aanpassen, foto’s opslaan als RAW en mogelijk kunnen gebruikers ook de ISO-waarde instellen, de witbalans handmatig instellen en ga zo maar door.

De camera achterop kan foto’s maken in 20 megapixels (5952×3348), 15 megapixels (4464×3348), 11 megapixels (3344×3344), 8 megapixels (3264×2448) en 2,4 megapixels (2048×1152). Samsung heeft zelf een sensor die ze toe kunnen passen in de Galaxy S6 maar zou mogelijk voor de normale Galaxy S6 de sensor van een andere fabrikant gebruiken. Van de sensor die ze zelf ontwikkeld hebben zouden er mogelijk niet voldoende geproduceerd kunnen worden. Wel zou Samsung de eigen sensor mogelijk in de Galaxy S6 Edge gaan gebruiken, mede omdat dit toestel minder vaak geproduceerd gaat worden. De 5-megapixelcamera op de voorkant zou dezelfde zijn als in de Galaxy A-toestellen.

Ook de galerij-app zou aangepast zijn. Het zou intuïtiever en gemakkelijker in gebruik zijn. Zo zou het verwijderen of delen van een foto een stuk eenvoudiger zijn. Hoe dat precies in zijn werk gaat of hoe het er uit moet gaan zien is echter niet helemaal duidelijk.

Bron: SamMobile

 

 


Tags: , , , , ,