Gelekte screenshots laten Windows 10 voor telefoons zien

Er zijn wat screenshots gelekt van Windows 10 voor telefoons. De screenshots laten het nieuwe toetsenbord zien, de app-lijst, de nieuwe manier waarop een achtergrond getoond wordt, het instellingen-menu en het startscherm.

Microsoft liet Windows 10 voor telefoons al zien tijdens de presentatie maar dat was maar een klein deel van alles dat vernieuwd is. Nieuwe screenshots uit China laten nu wat meer zien van het besturingssysteem.

Windows-10-keyboardHet toetsenbord kan verplaatst worden zodat mensen met een grote telefoon met één hand kunnen typen zonder dat het onhandig wordt. Ook kun vanuit het toetsenbord typen door te praten. Jij zegt wat tegen je telefoon en dat wordt omgezet in getypte tekst. Handig als je in de auto zit bijvoorbeeld!

Windows-10-audio-recorderEen nieuwe feature is audio-opname. Je kunt audio opnemen en dat direct delen via mail of OneDrive. Het opnemen van een telefoongesprek wordt (helaas) niet ondersteund.

Windows-10-appsDe manier waarop apps getoond worden is grotendeels hetzelfde gebleven maar je kunt de weergave nu wat meer aanpassen. In een van de screenshots is te zien dat er twee opties zijn bij het selecteren van een app maar omdat het Chinees is hebben we geen flauw idee wat er staat.

Windows-10-startschermHet startscherm is ook nagenoeg hetzelfde als in vorige versies van Windows Phone maar de manier waarop een achtergrond getoond wordt is vernieuwd. Voorheen zag je de achtergrond alleen door doorzichtige tegels heen maar nu is de achtergrond op het hele scherm te zien. Ook kun je de achtergrond zichtbaar maken in de app-lijst.

Bron: Windows Central

 


Tags: , , ,