Windows Phone 8 gelanceerd en dit weekend al te koop

Gisteren heeft Microsoft tijdens een speciale persconferentie Windows Phone 8 gelanceerd. Er werden nieuwe functies uit de doeken gedaan, het systeem werd doorgenomen en een datum van de eerste toestellen werd aangekondigd.

Windows Phone 8 draait om jou!

Windows Phone 8Windows Phone 8 is niet gericht op iedereen. Nee, het is gericht op jou! Jouw telefoon, met een besturingssysteem dat aangepast is op basis van jouw persoonlijke voorkeur en jouw interesses. Windows Phone 8 draait dus om jou. Alles moet binnen handbereik zijn en alles moet eenvoudig zijn. Hoe Microsoft het voor elkaar gaat krijgen om een besturingssysteem te maken speciaal voor jou? Dat lees je in dit bericht!

httpv://www.youtube.com/watch?v=a4Z1IqQbfxA&feature=plcp

Apps, apps en apps.. want daar draait alles om

WP8 - AppsJe besturingssysteem kan dan wel geweldig zijn en helemaal vernieuwend, maar zonder apps ben je nergens en wil niemand het hebben. Daar is Microsoft zich ook van bewust en ze zijn dan ook hard aan de weg aan het timmeren om het aanbod van apps voor Windows Phone 8 flink te verbeteren. Zo zullen 46 van de 50 meest populaire apps (voor iOS/Android) direct beschikbaar zijn voor Windows Phone 8! Naast die 46 populaire apps zul je ook aan de slag kunnen met 120.000 andere apps zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Twee van de grootste app aankondigingen waren toch wel Pandora en Skype. Pandora is een enorm populaire streaming dienst voor muziek en zal beschikbaar zijn voor Windows Phone 8. Daarbij zal Pandora een jaar lang gratis zijn zonder advertenties! De tweede grote app aankondiging was Skype. De grootste verandering aan Skype ten opzichte van eerdere versies is dat berichten en telefoontjes direct binnen komen, ongeacht of je Skype open hebt staan en dat allemaal zonder op de achtergrond te draaien en dus de accu leeg te trekken. Hoe ze het doen is niet gezegd, maar knap is het zeker!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Xu645UWkFOw&feature=plcp

191 landen zullen toegang hebben tot de apps in de Windows Store, wat een enorm aantal is.

Contactpersonen 2.0

Open je telefoon en ga naar je contactpersonen. Waarschijnlijk is het niet heel spannend en zie je een lange lijst met namen en telefoonnummers. Allemaal erg statisch en wachtend tot jij er iets mee doet. In Windows Phone 8 is de plek waar je contactpersonen staan helemaal anders. Zo kun je ‘Kamers’ aanmaken waarin je contactpersonen kunt plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een familie-kamer aanmaken met daarin familieleden. Vervolgens kun je met elkaar chatten in een groepschat, foto’s delen, notities delen en agenda’s synchroniseren. Heeft een lid van de familie geen Windows Phone 8-telefoon? Dan kunnen ze een app installeren op hun eigen telefoon zodat ze ook bij de kamer toegevoegd kunnen worden. Buiten speciale kamers is er voor de contactpersonen niet veel veranderd. Je kunt nog steeds eenvoudig foto’s en statusupdates bekijken van je contactpersonen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uHvHLMmBBSA&noredirect=1

Speelruimte voor de kinderen

WP8 - SpeelhoekAls ouder weet je dat je kinderen regelmatig met je smartphone aan de haal gaan. Niks mis mee, maar kinderen zijn nieuwsgierig en tikken er op los met de kans dat ze alles overhoop halen. Dat wil je als ouder uiteraard niet en daarom heeft Nokia hiervoor een nieuwe functie uitgevonden: de Speelhoek. Je kunt als ouder zelf instellen wat voor apps er allemaal in de Speelhoek te vinden zijn. Vervolgens kun je vanaf je lockscreen het scherm naar links vegen en zit je in de Speelhoek, een plek waar je kinderen naar hartenlust met je telefoon kunnen spelen.

Overzicht van dataverbruik met Data Sense

Een mooie nieuwe toevoeging aan Windows Phone 8 is Data Sense. Deze app laat je haarfijn zien hoeveel data je nog over hebt in je bundel en wanneer je data gereset wordt. Daarnaast kun je ook zien hoeveel data er per app verbruikt wordt zodat je een compleet overzicht hebt van de data die jouw telefoon verbruikt. Een andere geweldige feature van Data Sense is datacompressie tijdens het browsen. Door internetpagina’s te comprimeren wordt er flink wat minder data verbruikt tijdens het browsen. Als gebruiker merk je hier niks van, behalve dat je zo’n 45 procent minder data nodig hebt en dus meer kunt internetten! Ook zal Data Sense de instellingen van je telefoon aanpassen als je tegen je datalimiet aan zit zodat je minder gaat verbruiken.

Syncen, Skydrive en je lockscreen

Syncen (synchroniseren) is een belangrijk onderdeel van Windows Phone 8. Zeker in combinatie met een Windows 8-PC of Windows 8/RTM-tablet moet alles vlekkeloos werken. Door middel van Skydrive, een clouddienst van Microsoft) kan alles moeiteloos gedeeld worden tussen verschillende apparaten zonder dat daar ook maar één kabeltje aan te pas komt. Je foto’s, documenten, muziek, contacten en nog veel meer is te bereiken op al je apparaten zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Gebruikers krijgen 7GB ruimte op Skydrive om bestanden op te slaan, te verwijderen, te verplaatsen, etc.

In Windows Phone 8 is je lockscreen flink verbeterd. Op het lockscreen kun je van vijf apps notifificaties laten zien en je kunt een Live App op je lockscreen plaatsen. Dit is vergelijkbaar met een Live Tile en laat bijvoorbeeld informatie of foto’s zien. Op deze manier is je lockscreen altijd anders en kun je elke keer weer verrast worden. Dit is volgens Microsoft belangrijk omdat je je lockscreen erg vaak ziet op een dag.

Ben je een muziekliefhebber en gebruik je iTunes? Dan kun je binnen enkele minuten je muziekcollectie van iTunes syncen met je Windows Phone 8-toestel. Het maakt hierbij niet uit of je op een computer van Apple of Microsoft werkt.

Windows Phone 8 telefoons vanaf dit weekend te koop!

Tijdens de presentatie zei Steve Ballmer, CEO van Microsoft, dat de Samsung ATIV S, HTC 8X en Nokia Lumia 920 dit weekend uit zouden komen. Dit geldt echter helaas niet voor Nederland. We kunnen dit weekend wel de HTC 8X in de winkels verwachten, maar de Samsung ATIV en Lumia 920 laten nog even op zich wachten. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de Lumia 920 begin december in Nederland en zal de Samsung ATIV S ergens deze maand verschijnen. Nog niet erg duidelijk dus. Schrijf je daarom nu in voor de alert voor de HTC 8X, Nokia Lumia 920 of Samsung ATIV S en wij sturen je een mailtje zodra je de prijzen van deze Windows Phone 8 telefoons kunt vergelijken en zodra ze leverbaar zijn.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_tn6P2AKa6w&feature=plcp&noredirect=1


Tags: , , , , ,