Samsung kondigt Galaxy J1 aan

Samsung heeft de Galaxy J1 officieel aangekondigd. Het toestel is ook direct te koop in Maleisië. De Galaxy J1 is het eerste toestel in de nieuwe budgetreeks van Samsung en kwam de laatste tijd al een paar voorbij in geruchten.

Samsung-Galaxy-J1De J-toestellen van Samsung gaan mogelijk het budgetsegment gaan bedienen en de Galaxy J1 is het eerste toestel uit die reeks. Het toestel heeft een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 480×800 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 1,2GHz dual-core processor (Spreadtrum) en er is 512MB werkgeheugen aanwezig. Achterop zit een 5-megapixelcamera en voorop zit een 2-megapixelcamera. Qua opslag is er 4GB aanwezig maar dat kun je uitbreiden met een MicroSD-kaartje. Op de Galaxy J1 staat Android 4.4 met TouchWiz van Samsung.

Meld je aan voor de mail-alert voor de Galaxy J1 en blijf op de hoogte van acties!

De prijs die je in Maleisië betaalt is omgerekend zo’n 100 euro, wat in lijn ligt met eerdere geruchten over de prijs van dit toestel. 100 euro is wel een beetje ‘duur’ voor een toestel met deze specificaties. De Moto E bijvoorbeeld heeft een iets kleiner scherm maar een hogere resolutie, 1GB werkgeheugen in plaats van 512MB en een wat bekendere processor (Snapdragon). Het enige minpunt van de Moto E ten opzichte van de Galaxy J1 is dat er geen frontcam aanwezig is. Een prijs van ongeveer 80 euro zou dan ook beter passen bij de Galaxy J1 wat ons betreft.

Het is nog niet bekend wanneer we de Galaxy J1 in Nederland kunnen verwachten.


Tags: , , , ,