Gerucht: Volgende Nexus-smartphone is van LG

De huidige Nexus-smartphone is van Motorola maar LG gaat mogelijk de volgende Nexus maken. LG zou in gesprek zijn met Google over de nieuwe Nexus, althans, dat meldt de Zuid-Koreaanse website eToday.

LG Nexus 5De N000, dat zou de codenaam zijn van de nieuwe Nexus die, als het gerucht klopt, door LG gemaakt gaat worden. Dat Google voor LG gekozen zou hebben is niet heel raar. Eerder maakte het merk namelijk ook al de Nexus 5, een van de populairste Nexus-toestellen tot nu toe. De LG Nexus 5 had erg goede specificaties en combineerde dat met een enorm scherpe prijs. De telefoon kostte bij de release rond de 400 euro, maar concurrerende qua specificaties met toestellen die bijvoorbeeld meer dan 500 euro kostten.

De huidige Nexus, de Nexus 6 van Motorola is eveneens een prima smartphone, maar is qua prijs een stuk minder scherp dan zijn voorganger en veel mensen vinden hem te groot. Veel Nexus-gebruikers reageerden dan ook teleurgesteld toen de Nexus 6 officieel aangekondigd werd.

Mogelijk wil Google het succes van de Nexus 5 herhalen en keert het om die reden weer terug naar LG. Daarnaast is LG momenteel een van de koplopers als het gaat om vorderingen op het gebied van gebogen schermen en gebogen smartphones. Ook de camera’s van LG-smartphones zijn doorgaans vrij goed én de toestellen zijn vaak erg scherp geprijsd. Dat Google mogelijk voor LG kiest zou dus niet heel vreemd zijn.

Bron: PhoneArena

 


Tags: , , , ,