Je telefoon terugvinden met Android Wear

Als je een smartwatch hebt die draait op Android Wear, de smartwatch-variant van Android, dan kun je nu je telefoon terugvinden via je horloge! Er is een update doorgevoerd in de Android Device Manager app wat de optie mogelijk maakt.

Android-Wear-find-my-phoneJe telefoon terugvinden is al even mogelijk via je computer. Of je nou een Android hebt, een iPhone of Windows Phone, allemaal bieden ze de optie om in te loggen op je computer en op die manier je telefoon terug te vinden. Maar wat nou als je niet in de buurt van een computer bent maar wel een smartwatch om je pols hebt zitten? Ook dán is het mogelijk!

Google heeft op Android Wear in de Android Device Manager app een verandering doorgevoerd middels een update waarmee het mogelijk wordt je telefoon terug te vinden via je smartwatch. Door te zeggen “Ok Google. Start. Find my phone” gaat je horloge aan de slag je telefoon te terug te vinden. Als je niet tegen je horloge wilt praten kun je de optie ook inschakelen door op ‘Find my phone’ te tikken op het horloge. Nu maar hopen dat je niet ook je smartwatch kwijt raakt!


Tags: , , , ,