Voorlopig geen Windows-smartphones van Sony

Sony heeft aangegeven dat we voorlopig geen smartphones van het merk hoeven te verwachten die draaien op Windows. Volgens de Nederlandse productmanager van Sony kan het systeem niet tippen aan Android.

SonyVorig jaar gaf Sony nog aan dat Windows Phone in overweging genomen was maar de kans dat we binnenkort nog een Sony-smartphone gaan zien die draait op het besturingssysteem van Microsoft is vrij klein. Stephen Sneeden, product marketing manager bij Sony Nederland, heeft tegen Nu.nl verteld dat het onwaarschijnlijk is dat ze Windows-producten gaan maken. “Dat het in een jaar niet gebeurd is, zegt wel iets. Het is nog onwaarschijnlijker dat we Windows-producten gaan maken dan een jaar geleden“, aldus Sneeden.

Ook is hij erg tevreden met de manier waarop Android aan te passen is. Zo kunnen ze de ‘Sony smaak’ toevoegen, iets dat volgens Sneeden niet kan bij Windows. Ook is Android volgens hem flink vooruit gegaan de afgelopen tijd waardoor een focus op Windows niet meer nodig is. Zo is er Android for Work, een zakelijke variant van Android waarbij de focus ligt op verschillende werkomgevingen, zakelijke apps en versleuteling. Ook wordt de 64-bit architectuur van Android 5.0 geprezen. Door die architectuur kan meer werkgeheugen aangesproken worden. “Android wordt steeds meer een pc-vervanger. Kijk maar naar de Office-apps“.

Sneeden vertelt ook dat Sony goedkope toestellen blijft maken. Eerder zou gezegd zijn dat de focus meer verlegd werd op de duurdere modellen, maar volgens Sneeden kunnen goedkope toestellen er juist voor zorgen dat klanten uiteindelijk voor de duurdere modellen kiezen. Dat ligt wel weer in lijn met de nieuwe doelen van Sony waarvan er eentje het klantbehoud was.

Bron: Nu.nl

 


Tags: , , ,