Microsoft biedt oplossing voor gebrickte Lumia 520’s na downgraden

Vorige week verschenen er berichten van mensen van wie de Lumia 520 gestopt was met werken na het downgraden van Windows 10 naar Windows Phone 8.1. Microsoft heeft hier nu een oplossing voor.

Kapotte-LumiaMicrosoft heeft een Windows Phone Recovery Tool waarmee gebruikers hun telefoon als het ware via de PC kunnen resetten. Deze applicatie kan vaak ook ‘gebrickte‘ smartphones opnieuw tot leven wekken. Een toestel dat gebrickt is is niet fysiek kapot maar de software is werkt dan niet meer waardoor het toestel niet meer werkt. Hetzelfde was ook het geval bij de Lumia 520 en Lumia 525. Door het downgraden van Windows 10 naar Windows Phone 8.1 stopte de software met werken.

Volgens Microsoft kwam het probleem door de schrijfsnelheid en grootte van de data waarmee de Recovery Tool werkte. De Lumia 520 kon hier mogelijk niet mee overweg. Dat is nu opgelost is een nieuwe versie van de Recovery Tool maar Microsoft kan niet beloven dat hier alle gebrickte Lumia 520’s gered kunnen worden maar het zou in de meeste gevallen prima moeten werken.

Momenteel doet Microsoft nog steeds onderzoek naar het probleem zodat álle gebrickte Lumia’s weer tot leven gewerkt kunnen worden. Tot alle problemen opgelost zijn kun je de Lumia 520 niet updaten naar de preview-versie van Windows 10.

De Windows Phone Recovery Tool hun je hier downloaden.


Tags: , , , , ,