Samsung Galaxy S6 is steviger dan de iPhone 6

De verzekeraar SquareTrade heeft op een aantal smartphones, zoals de Samsung Galaxy S6 en iPhone 6, testen uitgevoerd om de stevigheid te testen. De Galaxy S6 komt er goed uit de test en blijkt steviger te zijn dan de iPhone 6.

Vergelijk acties van de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, iPhone 6 en de iPhone 6 Plus

SquareTrade heeft een aantal testen uitgevoerd om de stevigheid te testen. Zo is er gekeken naar de stevigheid tijdens het vallen, hoe een telefoon het doet in het water, hoe makkelijk hij verbogen kan worden en hoe makkelijk de telefoon schuift. SquareTrade heeft de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus getest. Vorig jaar testte de SquareTrade ook al de Samsung Galaxy S5.

De valtest – Om te kijken hoe de telefoons het doen bij een valtest liet SquareTrade ze zes keer van twee meter hoog naar beneden vallen. De Galaxy S6 en Galaxy S6 overleefden de val, waarschijnlijk vanwege het sterke Gorilla Glass 4. De Galaxy S5 overleefde de val ook, maar de achterkant liet los waardoor onder andere de batterij daarna bloot lag. De iPhone 6 Plus deed het hier het minst goed en brak volledig en een half uur na de test deed de telefoon helemaal niks meer.

De watertest – De telefoons werden gedurende 10 seconden ondergedompeld in het water, maar hbier presteerden alle telefoons hetzelfde.

De buigtest – Bij deze test deed de Samsung Galaxy S6 het erg goed, net als de Samsung Galaxy S5. De Galaxy S6 presteerde beduidend minder en brak bij een druk van 50 kilo. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus verbogen onder diezelfde druk. De iPhone 6 brak zelfs bij de volumeknop.

De schuiftest – Vanwege de glazen achterkant van de Galaxy S6 en S6 Edge schoven deze toestellen een stuk verder dan de rest. De Galaxy S5 schoof het minst ver dankzij de wat grover afgewerkte plastic achterkant. Squaretrade-stevigheidtest


Tags: , , , , , ,