Wat gebeurt er als je de Samsung Galaxy S6 loeihard tegen de grond gooit?

We hadden vandaag al de Galaxy S6 Edge die wonder boven wonder langer dan 20 minuten bleef werken in een bak met water. Het kan echter nog gekker en na het kijken van de video in dit bericht zul je waarschijnlijk een paar keer op de herhaal-knop drukken.

Galaxy-S6-Edge-valtestVan praktisch elke nieuwe smartphone is wel een valtest te vinden op Youtube. Mensen willen weten hoe sterk een telefoon is en daar zijn zo’n filmpjes perfect voor. Vaak laat iemand de smartphone dan vanaf verschillende hoogtes vallen om diverse scenario’s te simuleren. Het komt zelden voor dat een smartphone op het einde van de diverse testen onbeschadigd is, maar zo weet iedereen wel wat een telefoon precies kan hebben.

Onderstaande filmpje laat ook een valtest zien al heeft het meer weg van een vrouw die compleet door het lint gaat en los gaat op de ongelukkige Samsung Galaxy S6 Edge die toevallig ze toevallig in de hand heeft. Zet je geluid aan, zet het filmpje op fullscreen en bereid je voor om versteld te staan:

Die eerste worp gaat op zich nog wel maar die tweede doet gewoon bijna pijn om te zien. Normaal zou je dan meteen kijken hoe het scherm er uit ziet maar deze mevrouw niet! Die pakt de Galaxy S6 Edge weer op om hem vervolgens weer vol tegen de vlakte te werpen. Je zou verwachten na deze marteling dat de telefoon compleet gesloopt is maar de vrouw pakt hem op en gaat verder op de telefoon alsof er niks gebeurd is.

Nu weten we dat Samsung een sterk soort aluminium gebruikt en het scherm van de Samsung Galaxy S6 Edge is gemaakt op een speciale (en geheime) manier. Er wordt onder andere Gorilla Glass 4 gebruikt en Samsung maakt gebruik van meerdere lagen om het geheel erg sterk te maken. Maar die tweede klap op een ondergrond die allesbehalve zacht is zou zo goed als dodelijk moeten zijn voor praktisch elke smartphone. In de reacties onder het filmpje reageren meerdere mensen ook dat ze denken dat het nep is en wij moeten eerlijk zeggen dat we eigenlijk ook bijna niet kunnen geloven dat dit echt is. Het helpt ook niet echt mee dat de resolutie van de video erg laag is waardoor je details zoals krassen en deukjes niet kunt zien.

Is het filmpje nep?

Het filmpje lijkt overigens gewoon echt te zijn, maar er is één ding dat niet helemaal klopt en dat is de tijd. 2 seconden in het filmpje springt de tijd op het startscherm van 12:10 naar 12:11 en na 6 seconden wordt het scherm uitgeschakeld. Vervolgens wordt de telefoon in ongeveer 7 seconden drie maal op de grond gegooid en op 16 seconden in het filmpje staat de tijd opeens op 12:12. Dat betekent dat de tijd in ongeveer 14 seconden een minuut verspringt. Dat is op z’n minst vreemd te noemen. Een mogelijk verklaring zou zijn dat de klok-widget niet realtime updates vertoont, maar dan zou de tijd pas op 12:12 moeten springen na een minuut, niet al na 14 seconden. We zijn dus enigszins sceptisch wat betreft de echtheid van het filmpje, maar wat denken jullie? Is het echt of nep?


Tags: , , , ,