Samsung Galaxy S6 Edge overleeft 20 minuten in het water

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy S5 zijn de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge niet waterdicht. Je hebt echter altijd personen die dan alsnog de waterdichtheid gaan testen en wat blijkt? De Samsung Galaxy S6 Edge kan het best lang overleven in het water.

Galaxy-S6-onderwaterTechSmartt heeft een filmpje geüpload op Youtube waarin de te zien is hoe de Samsung Galaxy S6 Edge maar liefst 20 minuten in het water ligt. Veel smartphones houden al op met werken na een paar minuten. De iPhone 6 begint bijvoorbeeld al gebreken te vertonen binnen een minuut en houdt niet veel langer daarna op met werken. En als een smartphone al niet in het water ophoudt met werken dan is de kans groot dat je later flinke problemen gaat krijgen. Water komt namelijk overal en hoewel het niet meteen het einde hoeft te betekenen voor een telefoon zal er uiteindelijk wel corrosie vormen op de hardware in de telefoon en dat is vrij dodelijk voor elektronica.

De Samsung Galaxy S6 Edge houdt het meer dan 20 minuten vol in het water maar vertoont wel wat gebreken. Zo werkt het scherm in het begin niet helemaal lekker meer en nadat het scherm weer de oude is blijft de telefoon constant herstarten. Mogelijk dat de Galaxy S6 Edge na een paar uurtjes drogen weer redelijk normaal werkt, maar uiteindelijk zal die telefoon ophouden met werken vanwege de corrosie op de hardware.

Moraal van het verhaal: stop nooit een smartphone die niet waterdicht is in een bak met water want dat is er niet goed voor. Hij blijft misschien wel werken na een paar minuten in het water maar uiteindelijk zal de telefoon kapot gaan.


Tags: , , , , ,