Vreemde tekst kan Messages-app van iOS laten crashen

In iOS zit een vervelende bug waardoor de Messages-app vast kan lopen. Wanneer een gebruiker een berichtje ontvangt met daarin bepaalde tekens dan loopt de app vast en kunnen de ontvangen en verzender de app niet meer openen.

Vreemde-tekensMessages op iOS kan niet overweg met bepaalde tekens en wanneer die verzonden worden in een berichtje loopt heel de app vast bij de ontvanger.  Via de app op OSX, via een berichtje in Siri of door een linkje te delen is de app weer ‘repareren’.

Het kan ook gebeuren dat de iPhone een stuk trager wordt of zelfs crasht wanneer de gekke tekens ontvangen worden. Ook Telegram lijkt last te hebben van de bug, aldus een iPhone-gebruiker tegen GSMacties.nl. Ook zegt hij dat het lastiger is het probleem te verhelpen als je een berichtje in een groepsgesprek verstuurt. Via Siri kun je het dan niet oplossen dus je moet dan OSX hebben of een linkje delen.

De bug zou niet meer in de bèta van iOS 8.4 waardoor het erop lijkt dat Apple al op de hoogte was en het inmiddels opgelost heeft. Voor de gebruikers die geen gebruikmaken van de bèta van iOS 8.4 is er momenteel nog geen oplossing.


Tags: , , , ,