BlackBerry maakt veilige Android-telefoon als dat mogelijk is

Jon Chen, de CEO van BlackBerry, heeft in een interview min of meer bevestigd dat een op Android draaiende BlackBerry tot de mogelijkheden behoort. Als het mogelijk is een veilige Android-telefoon te maken dan maakt BlackBerry die.

BlackBerry logo kleinEr gaan al langer geruchten rond dat BlackBerry een telefoon met Android zou overwegen. BlackBerry zou zelfs aan een Android-telefoon werken die over twee maanden uit moet komen, de BlackBerry Prague. Officieel is het allemaal nog niet bevestigd maar BlackBerry CEO Jon Chen heeft nu iets opmerkelijks gezegd tijdens een interview met CNBC: “Als ik een manier kan vinden om een goed beveiligde Android-telefoon te maken, dan bouw ik die.” Dat antwoord kwam op de vraag of Chen wilde reageren op de huidige geruchten.

Normaal worden geruchten ontkent of er wordt simpelweg niet op gereageerd dus dat Jon Chen dat gezegd heeft is op zijn minst opmerkelijk. Kan dit een voorbode zijn voor wat we kunnen verwachten? Misschien dat BlackBerry volgende maand wel hun eerste Android-telefoon aankondigt en erbij zegt dat ze een manier hebben gevonden een goede beveiliging te implementeren.

Chen heeft overigens bevestigd dat er tegen het einde van het fiscale jaar nieuwe telefoons uit zullen komen. Het fiscale jaar eindigt in februari van 2016 dus waarschijnlijk gaan we wat nieuwe BlackBerry-telefoons zien tegen het einde van dit jaar.

Bron: CNBC


Tags: , , , ,