Gerucht: BlackBerry met Android in samenwerking met Samsung

Vorige week verscheen het gerucht dat BlackBerry zou werken aan een Android-smartphone. Verder werd er eigenlijk geen informatie vrijgegeven maar nu is het gerucht aangevuld met een tweede gerucht: BlackBerry gaat samenwerken met Samsung.

BlackBerry-smartphonesBlackBerry en Samsung werken al samen op de zakelijke markt op softwareniveau dus de beide bedrijven kennen elkaar al. Eldar Murtazin, iemand die in het verleden wel eens met juiste informatie naar buiten kwam, heeft nu de volgende Tweet de wereld in gestuurd: “Samsung + BlackBerry = Android smarpthone met Lollipop + BlacBerry services

BlackBerry zou dus in zee gaan met Samsung om een Android-smartphone te maken die draait op Lollipop en voorzien is van de diensten van BlackBerry. De informatie zou vanuit BlackBerry komen al is dat onbevestigd. Hoewel beide bedrijven al samenwerken is het een vreemde gedachte dat Samsung een concurrent zou gaan helpen smartphone met Android te maken. Het kan natuurlijk zijn dat er meer achter zit en dat de BlackBerry-telefoons die op Android gaan draaien voorzien zijn van Samsung-software of iets in die richting.

Voorlopig moet je het gerucht in ieder geval met een korrel zout nemen. Een samenwerking is niet onmogelijk maar zou wel een beetje apart zijn. We zullen zien!

Bron: Twitter


Tags: , ,