Gerucht: BlackBerry Prague eerste BlackBerry met Android

Er zijn details naar buiten gekomen over de eerste Android-telefoon van BlackBerry. De telefoon zou BlackBerry Prague heten en deze zomer nog uit moeten komen. Het zal overigens geen high end smartphone zijn.

BlackBerry Z30 - frontBlackBerry zou in augustus de Prague uit willen brengen. Het wordt de eerste Android-telefoon van het merk en BlackBerry zou zich met de Prague willen richten op opkomende markten. De Prague zou geen fysiek toetsenbord krijgen maar volledig touchscreen zijn en qua hardware zou de telefoon in het budgetsegment vallen.

BlackBerry zelf heeft nog niet bevestigd en augustus is wel erg dichtbij natuurlijk, maar toch zouden wij niet verbaasd zijn als het gerucht klopt. De laatste tijd zijn er geregeld berichten verschenen over dat BlackBerry mogelijk een Android-telefoon zou willen maken. De vraag is alleen wat ze mee denken te bereiken. Vooral in het budgetsegment van de smartphonemarkt is de concurrentie moordend, ongeacht of je je telefoons wilt verkopen in een opkomende markt of niet. Daarnaast is het maar de vraag of mensen wel een BlackBerry op Android willen als er geen fysiek toetsenbord aanwezig is.

In november zou er nog een BlackBerry uit moeten komen die mogelijk draait op Android, namelijk de BlackBerry Venice. Deze smartphone zou een 5,4 inch-scherm hebben met een buiging erin en er zou een Snapdragon 808 in de telefoon zitten. Verschillende geruchten spreken elkaar echter tegen waardoor het nog niet zeker is of de Venice ook op Android zal draaien.

Bron: N4BB

 


Tags: , , ,