LG G4 heeft last van haperende software

Er lijken problemen te zijn met de LG G4. Op het forum van XDA Developers zijn in korte tijd al diverse meldingen van gebruikers binnengekomen over dat de telefoon soms haperend reageert.

LG-G4De eerste persoon beschrijft het probleem op 1 juni. Hij meldt dat de LG G4 traag reageert net na het ontgrendelen of tijdens het wisselen tussen wat grotere apps. Wanneer er een aantal apps gesloten worden zou de telefoon al een stuk beter reageren. Een andere gebruiker herkent dit probleem en zegt dat zijn oudere Nexus 6 een stuk vloeiender reageert dan zijn nieuwe LG G4.

Het haperen zou vooral gebeuren tijdens een select aantal handelingen. Zo hapert de LG G4 even als je de notificaties omlaag trekt en wanneer je de telefoon net ontgrendeld. Ook tijdens het gebruik van wat zwaardere apps of tijdens het spelen van spelletjes kan de telefoon slecht reageren. Opvallend is dat mensen die een andere launcher gebruiken dan LG standaard mee levert de problemen niet lijken te ervaren. Ook lijkt de LG G4 in sommige gevallen beter te werken als de Game Optimizer in de instellingen uitgeschakeld wordt.

Niet iedereen ervaart de problemen met de LG G4 en de ernst van het probleem lijkt te verschillen van gebruiker tot gebruiker. Veel gebruikers melden dat andere Android-telefoons merkbaar vlotter zijn.

Software LG G4 slecht geoptimaliseerd?

Dat de LG G4 beter werkt met een andere launcher kan betekenen dat er problemen zijn met de standaard software van de telefoon. Als dat het geval is dan kunnen de problemen middels een update opgelost worden. Iemand op het forum zei gesproken te hebben met de technische ondersteuning van LG en die meldde dat er een software update komt om de problemen te verhelpen. Of dat ook klopt is niet duidelijk want officieel heeft LG nog niet gereageerd op de problemen.

Bron: XDA Developers


Tags: , , , ,