Samsung claimt accucapaciteit te kunnen verdubbelen

Onderzoekers van Samsung zeggen dat ze de accucapaciteit van lithium-accu’s kunnen verdubbelen. De nieuwe accu’s hoef je voorlopig overigens nog niet in je smartphone te verwachten want dat kan nog wel 2 tot 3 jaar duren.

SamsungDiverse fabrikanten hebben afdelingen waar onderzoek wordt gedaan naar nieuwe technologieën en zo ook bij Samsung. Onderzoekers van de ‘research & development‘-tak van Samsung hebben onderzoek gedaan naar accucapaciteit en zeggen die te kunnen verdubbelen.

De huidige lithium-accu’s zijn ontwikkeld en publiekelijk beschikbaar gesteld door Sony in de jaren 90. Accu’s kunnen echter steeds groter gemaakt worden om mee te komen met de krachtigere hardware. Uiteindelijk kun je een accu echter niet groter maken omdat er niet meer ruimte is. Samsung heeft de focus dus verlegd op het vergroten van de capaciteit zonder de batterij groter te maken. Het resultaat van dat onderzoek tot nu toe is dat de accucapaciteit van lithium-accu’s ongeveer verdubbeld is. Ook kan een accu vaker opgeladen worden tot dat de capaciteit vermindert.

Als consument hoef je de betere accu’s voorlopig nog niet in smartphones te verwachten. Het zal nog zo’n 2 á 3 jaar duren voordat de betere accu’s hun weg vinden naar smartphones.

Bron: BusinessKorea

 


Tags: , , ,