Nu leverbaar: de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge

Vanaf vandaag zijn de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge leverbaar in Nederland. Momenteel is er nog kans op een wat langere levertijd en Samsung heeft al aangegeven dat er vooral bij de Galaxy S6 Edge kan is op tekorten.

Samsung Galaxy S6Galaxy-S6-liggend

De Samsung Galaxy S6 is voor Samsung een nieuw begin. Ze zijn begonnen vanaf nul en hebben goed geluisterd naar de feedback van klanten. Minder apps op de telefoon, een vernieuwde, snellere en meer intuïtieve versie van TouchWiz, een design dat gebruikmaakt van premium materialen en de nieuwste hardware om alles aan te sturen. De Galaxy S6 heeft een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels en dat scherm ziet er haarscherp uit. Dankzij het gebruik van AMOLED zien de kleuren er prachtig uit en het contrast is ongelooflijk goed. Er zit een Exynos 7420-chipset en die heeft 2 processors aan boord: een wat tragere 1,5GHz-processor en een snellere 2,1GHz-processor. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en 32, 64 of 128GB opslag (niet uitbreidbaar).

Achterop zit een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en voorop zit een 5-megapixelcamera. Ook de vingerafdrukscanner is weer aanwezig maar is vernieuwd waardoor je nu je telefoon kunt ontgrendelen door je vinger erop te leggen in plaats van dat je moet vegen.

Als je benieuwd bent naar een uitgebreid verslag over de Samsung Galaxy S6 dan kun je onze hands-on lezen. Daar staat alles in wat je wilt weten over deze telefoon!

Vergelijk acties van de Samsung Galaxy S6!
Bekijk losse prijzen van de Samsung Galaxy S6!

Samsung Galaxy S6 Edge

Galaxy-S6-design

De Samsung Galaxy S6 Edge is in veel opzichten gelijk aan de normale Galaxy S6 maar op 1 punt wijkt hij enorm af: het scherm is aan twee kanten gebogen. Ook hier heeft het scherm een grootte van 5,1 inch met een resolutie van 1440×2560, wat hetzelfde is als bij de Galaxy S6, maar ondanks dat zijn er wel extra functies aanwezig die zich specifiek richten op het gebogen gedeelte. Zo kun je er snelkoppelingen in plaatsen of bijvoorbeeld notificaties. Ook kan de zijkant van het scherm oplichten wanneer je gebeld wordt.

Verder zijn er eigenlijk geen verschillen tussen de twee telefoons: Ook hier zit de Exynos 7420-chipset in, 3GB werkgeheugen, keuze uit 32, 64 of 128GB opslag, de 16-megapixelcamera achter en de 5-megapixelcamera voor en de vernieuwde vingerafdrukscanner.

Vergelijk acties van de Samsung Galaxy S6 Edge!
Bekijk losse prijzen van de Samsung Galaxy S6 Edge!

Tags: , , ,