Samsung ‘implodeert’ volgens investeringsbank

Volgens investeringsbank Oppenheimer gaat het niet goed met Samsung. De Galaxy S6 zou een stuk minder verkocht zijn als verwacht. Volgens Oppenheimer zou Samsung aan het ‘imploderen’ zijn.

Galaxy-S6-designDe Samsung Galaxy S5 was niet het succes waarop Samsung gehoopt had en ondanks miljoenen verkopen kon het het succes van de Galaxy S4 niet evenaren. Met de Samsung Galaxy S6 ging het bedrijf terug naar de tekentafel, klaar om met een nieuwe visie op de proppen te komen. Toch heeft Samsung nu pas 10 miljoen Galaxy S6-toestellen verscheept, wat een miljoen minder is dan de Galaxy S5 vorig jaar.

Volgens Oppenheimer heeft Samsung de fout gemaakt puur op hardware te focussen. “Als we kijken naar het topmodel van Samsung in 2015, de Galaxy S6 Edge, dan zitten bijna alle unieke punten bij de hardware: een topmodel cpu, een gebogen scherm, een metalen behuizing, een vingerafdrukscanner en een camera met optische beeldstabilisatie. Tegelijkertijd zijn er weinig verbeteringen in de gebruikerservaring van de software en is er niks gedaan voor bestaande Samsung-gebruikers die oudere modellen gebruiken“, aldus de investeringsbank.

In China, een van de grootste smartphonemarkten, doet Samsung het niet bepaald goed. Ten opzichte met kwartaal 1 van 2014 is de verkoop in kwartaal 1 van 2015 met 50 procent gezakt. Apple daarentegen is juist met 60 procent gestegen. In slechts een jaar tijd is Samsung van de eerste plaats naar de vierde plaats gezakt in China en staat nu achter Apple, Xiaomi en Huawei.

Volgens Oppenheimer is het niet alleen Samsung die met problemen zit, maar het hele ecosysteem van Android zou er last van hebben: “In de afgelopen negen maanden zijn Android-fabrikanten er niet in geslaagd competente oplossingen te bieden om te concurreren met de iPhone en verloren marktaandeel terug te krijgen.” Toch zie je dat relatief nieuwe smartphonemerken als Huawei en Xiaomi snel de markt aan het veroveren zijn, mede doordat ze een uitstekende mix bieden tussen goede specificaties, een prima design en een scherpe prijs.

Bron: Business Insider


Tags: , , , ,