Wat kunnen we verwachten van Apple vanavond?

Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd vindt de Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple plaats. Er worden diverse aankondigingen verwacht, waaronder die van Apple Music, Apple Watch nieuwtjes en iOS 9.

WWDC2015Het WWDC is vooral gericht op ontwikkelaars en minder op de consument maar toch zitten er zo nu en dan aankondigingen bij die ook voor consumenten interessant zijn. Dit jaar zal vooral Apple Music voor consumenten interessant zijn, maar ook iOS 9 zal hoogstwaarschijnlijk de revue passeren, evenals de Apple Watch.

Apple stapt laat in de markt van streaming muziek

Iets waar vanavond veel ogen op gericht zullen zijn is Apple Music. Met iTunes staat Apple al jaren aan de top in de muziekmarkt maar een streamingdienst heeft de gigant nog niet. Diensten als Spotify, Deezer, Google Play Music, Xbox Music en Soundcloud zijn er al een tijdje en Apple stapt dus redelijk laat in de markt van streaming muziek. De afgelopen weken verschenen er vaak geruchten over Apple Music. Zo zou er geen optie komen om gratis muziek te luisteren, maar later verscheen weer het gerucht dat die optie er wel gewoon komt. Ook zou Apple deals hebben gesloten met diverse artiesten. Wat die deals precies in houden is niet bekend maar de artiesten zouden onder andere afspeellijsten op Apple Music plaatsen.

Per maand zou Apple Music 10 euro gaan kosten. Voor nu dus een hoop onduidelijk waar we vanavond als het goed is antwoord op gaan krijgen!

Vernieuwingen omtrent de Apple Watch

Apple-Watch-versiesHoewel de Apple Watch voorlopig nog niet verkrijgbaar zal zijn in Nederland (de verkoop in de twee groep landen gaat 26 juni van start maar Nederland zit niet bij die groep) is Apple wel druk bezig met verbeteringen. Vanavond gaat Apple waarschijnlijk wat verbeteringen aankondigen omtrent WatchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch. Zo gaat het voor ontwikkelaars waarschijnlijk mogelijk worden apps te ontwikkelen voor de Apple Watch zelf zonder dat de app een iPhone nodig heeft om te werken. Ook zouden ontwikkelaars meer toegang krijgen tot de sensoren zoals de hartslagmeter. Met deze verbeteringen wordt de deur geopend naar apps die uitgebreider zijn en meer functionaliteit bevatten.

iOS 9

Ieder jaar tijdens het WWDC wordt de nieuwe versie van iOS aangekondigd en dit jaar is het de beurt aan versie 9. Er worden geen schokkende veranderingen verwacht. Apple zou bij iOS 9 vooral werken aan betere stabiliteit, beveiliging en kleine verbeteringen. Iets dat mogelijk wel interessant is voor de gewone consument is mogelijk Proactive, waarmee Apple contextgevoelige informatie wil tonen die nuttig is voor de gebruiker en waarmee gedrag van de gebruiker voorspeld gaat worden om je telefoon dingen te laten doen voordat je ze doet. Stel dat je elke ochtend rond 9 uur Facebook checkt dan weet je iPhone dat dankzij Proactive en wordt die app geopend net voordat jij op je telefoon kijkt.

Ook zou Apple Maps mogelijke interessante plekken kunnen laten zien op basis van je voorkeuren. Mogelijk zitten er nog veel meer opties in Proactive maar daar leren we waarschijnlijk vanavond pas meer over.

 

 

 


Tags: , , , , ,