iOS 7 zal radicaal ander design hebben

Als we diverse geruchten mogen geloven zal iOS 7 er behoorlijk anders uit zien dan we tot nu toe gewend zijn van Apple zijn mobiele besturingssysteem. Het design zal radicaal veranderen.

iOS 7 radicaal anders

We hebben het al eerder over iOS 7 gehad, maar nu het WWDC nadert (een ontwikkelaarsconferentie) komen er steeds meer details vrij. Zo zal iOS 7 rond de WWDC uitgebracht worden voor ontwikkelaars en in september zal het uitkomen voor het grote publiek (waarschijnlijk in combinatie met een nieuwe iPhone). Nu is dit allemaal niet zo spannend, want zo gaat het met zo’n beetje elke versie van iOS. Wat wél spannend is, is het gerucht dat iOS 7 wat design betreft een grote beurt heeft gekregen. Wat er precies allemaal gaat veranderen is niet helemaal duidelijk, maar bronnen bekend met de materie zeggen dat de interface ‘platter’ wordt en een stuk moderner.

 

iPhone Minimal

Dit is een voorbeeldje van een minimalistisch design. Gaat iOS 7 er ongeveer zo uit zien?

 

iOS 7 heeft geen vertraging opgelopen

Eerder waren er geruchten dat iOS 7 mogelijk vertraagd zou zijn en dat de release in juni en september mogelijk niet gehaald zou worden. Daar is echter geen sprake van. Hiermee lijkt het erop dat zich een situatie uit 2007 herhaald. Toen zijn ontwikkelaars van OS X (het desktop-besturingssysteem van Apple) op de ontwikkeling van iOS gezet om de deadlines te halen. Nog een maandje wachten dus voor we het nieuwe iOS te zien krijgen!

Bron: BGR.com


Tags: , , , ,