Is dit de nieuwe Flappy Bird?

Flappy Bird was lange tijd een van de duizenden spelletjes waar niemand aandacht aan besteedde. Opeens werd het echter opgepikt en groeide het uit tot dé hype van 2014. Mogelijk is Weseewe de nieuwe Flappy Bird, althans, dat zou zomaar kunnen.

Wesewee is eigenlijk een doodsimpel spelletje maar vaak geldt: hoe simpeler het spelletje, hoe hoger de verslavingsfactor. En ondanks dat Wesewee enorm simpel is in de basis is het toch een enorm frustrerend spel. Overigens is Weseewe wel al wat ouder, namelijk uit 2014.

De basis: Je bent een blokje met een oog (waarschijnlijk ook een oog aan de andere kant) en je springt over gekleurde blokken heen. Bovenin zie je een gekleurd bolletje en dat bolletje geeft de kleur aan van de blokken waar je op kunt springen.

WeseeweWaar wordt het moeilijk: Er zijn diverse kleuren, zoals bijvoorbeeld rood, geel, roze, paars en bruin. Je moet tijdens het springen in de gaten houden op welke kleuren je kunt springen terwijl je tegelijkertijd ook de blokken in de gaten moet houden. Daar komt nog bij dat sommige kleuren best op elkaar lijken als je snel moet kijken. Het gevolg is dat je in het begin denkt dat het best eenvoudig is maar binnen enkele seconden mag je opnieuw beginnen omdat je verkeerd gesprongen hebt. Daarna gaat het wat beter en mag je wéér opnieuw beginnen. En weer, en nog een keer, en nóg een keer. En zie daar de verslavingsfactor!

App-Stores

Download Weseewe
voor iOS
Download Weseewe
voor Android
Download Weseewe
voor Windows Phone

Tags: , , , , , ,