Laat je wakker bellen door een vreemde met Wakie

Elke dag hetzelfde riedeltje: het is vroeg in de ochtend, opeens gaat die vervelende wekker af waarna je nog een paar keer op snooze drukt maar daarna toch echt op moet staan. Maar wat nou als je door een onbekende wakker gebeld wordt? Zou dat wél werken?

Wakie is een wekker-app zodat jij in de vroege ochtend op kunt staan. Tot zover niet heel vreemd en Wakie bevindt zich tussen honderden andere wekker-apps. Veel apps hebben een unieke functie, zoals een rekensom die opgelost moet worden voordat de wekker stopt, of een geheugenspelletje dat gespeeld moet worden. Wakie heeft ook een unieke functie, namelijk gebeld worden door een willekeurig persoon. Eind 2014 is de app voor iOS, Android en Windows Phone uitgebracht.

WakieWe begonnen eind 2014 met de app in een paar landen. Sindsdien hebben we 59.746 e-mails ontvangen van fans, met het verzoek om Wakie ook in andere landen te ondersteunen. Een groot deel van deze mails vroeg specifiek om ondersteuning voor Nederland“, aldus oprichter Hrachik Adjamian. Onder het mom van u vraagt, wij draaien, hebben de ontwikkelaars van Wakie gehoor gegeven aan de vraag en is er ondersteuning gekomen voor onder andere Nederland.

Wat is Wakie nou precies?

Wakie is in principe een normale wekker-app. Je zet je alarm en je gaat slapen. Wanneer het tijd is gaat je wekker af alleen hoor je dan geen standaard deuntje. In plaats daarvan word je gebeld door een willekeurig persoon. Je kunt van tevoren specifieke gespreksonderwerpen verzoeken, maar hoe de beller jou wakker maakt is volledig zijn keuze. Er kan een liedje gezongen worden, er kan een gesprek gestart worden en noem maar op. Een gesprek duurt maximaal 60 seconden. Na 50 seconden krijg je een seintje en 10 seconden daarna wordt de verbinding verbroken. Het gaat allemaal volledig anoniem en omdat er gebeld wordt via de dataverbinding is er geen telefoonnummer zichtbaar.

Wanneer je zelf al wakker bent zie je in de app hoeveel ‘sleepies’ er wakker gemaakt willen worden en die mensen kun jij dan bellen om ze te wekken.

 

App-Stores

Download Wakie
voor iOS
Download Wakie
voor Android
Download Wakie
voor Windows Phone

Bron: iCulture


Tags: , , , , ,