Samsung-monitor kan telefoon draadloos opladen

Veel mensen zitten elke dag wel een paar uur achter de PC: op het werk, thuis, op school of op andere locaties. Het zou best prettig zijn als je tijdens die uurtjes je telefoon op kunt laden zonder dat je een kabel nodig hebt en Samsung heeft daar de oplossing voor!

Samsung-Monitor-Draadloos

De Samsung SE370 is een monitor met redelijk normale specificaties en verkrijgbaar in 23,6 inch of 27 inch. Het design ziet er enigszins afwijkend uit (beetje futuristisch) maar wat best vernieuwend is, is de ingebouwde draadloze oplader in de voet. Eigenlijk is het maar raar dat er nog geen andere fabrikant op dat idee gekomen is want het is best een slimme zet. Zoals we eerder al zeiden zitten veel van ons redelijk wat uurtjes achter een scherm en je moet maar net een kabeltje bij je hebben om je telefoon op te laden. Het is dan ook veel handiger als je je telefoon gewoon op de voet van je scherm kunt leggen om het zo op te laden en dat is precies wat er mogelijk is met de nieuwe monitor van Samsung.

De ingebouwde lader maakt gebruik van de Qi-standaard, wat de meestgebruikte manier van draadloos opladen is. Onder andere de Nexus 5 en Nexus 6, de LG G3 en LG G4, de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, de  Lumia 930 en de Lumia 635 ondersteunen Qi zonder extra’s. Met een hoesje kun je daarnaast ook héél veel andere smartphones draadloos opladen met Qi.

Een prijs of releasedatum van de monitor zijn overigens nog niet bekendgemaakt. Afgaande op prijzen van andere, vergelijke schermen van Samsung, zal de prijs waarschijnlijk ergens tussen de 200 en 300 euro liggen.


Tags: , , , ,