Youtube-app voor Android omarmt verticale video’s

Veel mensen filmen terwijl ze de telefoon in de verticale stand vast hebben wat betekent dat video’s verticaal opgenomen worden. Youtube deed eerst wat lastig met die video’s maar verticale video’s kunnen vanaf vandaag ook schermvullend weergegeven worden.

Verticale video’s hebben we eerder al eens aandacht aan besteed en om herhaling te voorkomen houden we het nu op een linkje. In dit bericht gaat het over Youtube want op Android ondersteunt de app vanaf vandaag verticale video’s die schermvullend weergegeven worden. Voorheen zag je de verticale video heel klein en dat is nu opgelost. Momenteel heeft nog niet iedereen de update, maar je kunt de installatie ook los downloaden.

Hoe een verticale video eerst getoond schermvullend getoond werd:
verticale-video-toen Hoe een verticale video nu schermvullend getoond wordt:
verticale-video-nu

Momenteel is de update alleen nog maar beschikbaar voor Android maar later zal het ook wel uitgerold worden voor iOS.

Mocht je je trouwens afvragen wie de man is die je hier boven ziet dan kun je dit filmpje checken. Het wordt in de artikelen gebruikt die over de update gaan. Waarom? Geen idee eigenlijk. Ironisch is dat de beste man in het filmpje zijn vrouw zegt dat vertical filmen een ‘zonde’ is en dat ze horizontaal moet filmen, maar dat net dit filmpje dan weer gebruikt wordt om de vertical video-update van Youtube te promoten.


Tags: , , , , ,