Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Vorige maand bracht Apple de muziekdienst Apple Music uit. Het wordt door velen als de grote concurrent gezien en dat is niet voor niks. Inmiddels heeft de dienst namelijk 11 miljoen proefgebruikers.

Apple-Music

In slechts een maand tijd 11 miljoen gebruikers hebben is een knappe prestatie, maar voor Apple duurt het nog wel even voordat ze weten hoeveel van deze gebruikers de dienst blijven gebruiken. Je krijgt namelijk de eerste 3 maanden ‘gratis’ wanneer je besluit Apple Music te willen gebruiken. Omdat deze 11 miljoen gebruikers de eerste gebruikers zijn weet Apple pas over zo’n 2 maanden hoeveel gebruikers de dienst ook daadwerkelijk blijven gebruiken.

Apple zelf is in ieder geval erg blij met het tot nu toe behaalde resultaat en de dienst wordt goed beoordeeld door zowel gebruikers als critici. Toch is 11 miljoen slechts een fractie van wat er mogelijk is. Wereldwijd hebben namelijk tussen de 200 en 300 miljoen mensen een iPhone waar Apple Music op gedraaid kan worden.

De komende maanden zal blijken of Apple Music succesvol gaat worden of niet. Hoeveel proefgebruikers worden betalende gebruikers en hoeveel nieuwe proefgebruikers komen er bij? En heeft Spotify nog plannen om beter te concurreren met Apple? De tijd zal het leren!


Tags: , , , , ,