HTC One M9+ wordt uit de winkels gehaald

HTC heeft besloten de HTC One M9+ tijdelijk uit de winkels te halen. Omdat 4G niet lekker zou werken op de telefoon, en HTC kwaliteit naar eigen zeggen hoog in het vaandel heeft staan, is besloten de verkoop tijdelijk te staken.

HTC-One-M9-Plus-persfotoHet begon met een berichtje dat naar PhoneHouse verstuurd was door HTC: “Op verzoek van HTC verzoeken wij jullie om per direct de HTC M9 plus, tot nader order, uit de verkoop te halen. Wij zullen jullie binnen enkele dagen laten weten hoe hier verder mee om te gaan.” Na dat het bericht online geplaatst werd door diverse websites was het speculeren wat de oorzaak zou zijn. AndroidWorld meldde dat het zou gaan om 4G-problemen maar HTC zelf had nog niet gereageerd.

Uiteindelijk reageerde HTC met het volgende: “HTC stelt de kwaliteit van zijn producten en het leveren van een optimale gebruikservaring voorop. In dat kader onderzoeken we momenteel de HTC One M9+. Dit toestel hebben we om die reden tijdelijk uit de verkoop laten halen. Zodra er meer bekend is, dan laten we het weten. Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.” Over wat de problemen zijn wordt niks gezegd maar er is dus wel wat aan de hand.

De verkoop van de HTC One M9+ is in ieder geval tot nader order gestaakt. Hoe lang het gaat duren is niet bekend. Overigens is de telefoon bij sommige winkels nog gewoon te bestellen op het moment, al kan dat ook een foutje zijn.


Tags: , , ,