iOS schakelt alleen over naar wifi bij een goed signaal

In de nieuwste testversie van iOS 9 zit een handige functie ingebouwd. Het systeem bekijkt hoe sterk of zwak het wifi-signaal is en besluit op basis daarvan of er overschakelt wordt op wifi of op het mobiele netwerk.

Apple zwartwit logoVeel smartphonegebruikers hebben het waarschijnlijk regelmatig meegemaakt dat er overschakelt wordt op wifi maar dat het signaal eigenlijk te zwak is om data versturen of ontvangen. In zo’n geval kun je beter op je mobiele netwerk blijven.

Wi-Fi Assist controleert de sterkte van een wifi-signaal en bepaalt aan de hand daarvan of de sterkte nog voldoende is. Als het signaal niet sterk genoeg is wordt er weer teruggeschakeld naar het mobiele netwerk. Momenteel is de functie alleen nog beschikbaar voor ontwikkelaars die iOS 9 testen. Apple maakte vorige maand een publieke testversie van iOS 9 beschikbaar, maar daar zit de functie nog niet in.

Android heeft al een functie die vergelijkbaar is met Wi-Fi Assist. In de geavanceerde wifi-instellingen kun je er als gebruiker namelijk voor kiezen zwakke verbindingen te vermijden.


Tags: , , , ,