RollerCoaster Tycoon 3 uitgebracht voor iOS

Goed nieuws voor de liefhebbers van pretparken want de populaire pretpark-game RollerCoaster Tycoon 3 is uitgebracht voor de iPhone en iPad. En hoewel deze uitgave bedoeld is voor mobiele apparaten is de game identiek aan de originele PC-versie.

11 jaar geleden kwam RollerCoaster Tycoon 3 uit voor de PC. En hoewel de game niet de cultstatus heeft van de eerdere delen van RollerCoaster Tycoon is het wel een erg leuk spel om te spelen. Voor 4,99 euro kun jij de game spelen op je iPhone of iPad en het beste: geen reclames tijdens het spelen en geen in-app aankopen! Ook zijn alle 18 scenario’s uit het originele spel aanwezig, maar als je daar even geen zin in hebt kun je aan de slag met een blanco stuk grond om zo je eigen pretpark van de grond af op te bouwen.

RollerCoaster-Tycoon-3

Je kunt achtbanen bouwen, eettentjes, spookhuizen, paden neerleggen, bomen en bloemen plaatsen, mascottes inhuren en je moet schoonmakers en technici aannemen om ervoor te zorgen dat je park schoon blijft en de attracties het blijven doen. Werkelijk alles wat in de originele versie kon kun je ook doen in deze nieuwe mobiele versie.

Laten we RollerCoaster Tycoon 4 maar snel vergeten

Vorig jaar werd op mobiele apparaten RollerCoaster Tycoon 4 uitgebracht en hoewel het een nieuw deel zou moeten zijn lijkt het totaal niet op de originele delen. Veel spelelementen ontbreken en je wordt meermaals bijna gedwongen om in het spel aankopen te doen met echt geld. Om die redenen werd RollerCoaster Tycoon 4 dan ook zeer slecht ontvangen. Fans van het originele spel kunnen dan ook opgelucht ademhalen nu ze weten dat RollerCoaster Tycoon 3 gewoon een directe kopie is van het origineel dat 11 jaar geleden op de PC is uit gekomen.


Tags: , , , , ,