Samsung Galaxy S6 (Edge) nu blijvend in prijs verlaagd

Samsung heeft de prijzen van de Galaxy S6 met maar liefst 100 euro verlaagd en de prijs van de Galaxy S6 Edge is met 150 euro verlaagd. De prijsverlagingen zijn bekendgemaakt via de eigen winkel van Samsung.

Samsung-Galaxy-S6Eerder maakte Samsung al bekend de prijzen van de twee topmodellen in prijs te verlagen, maar het werd niet gezegd hoeveel de prijzen verlaagd zouden worden. Wij gingen uit van 50 euro, maar Samsung heeft de prijzen meer dan dat verlaagd. De 32GB-variant van de Samsung Galaxy S6 kost nu 599 euro in plaats van 699 euro terwijl de 32GB-variant van de Galaxy S6 Edge nu 699 euro kost in plaats van 849 euro.

Wat je als consument gaat merken van de prijsverlaging is nog niet duidelijk. Samsung hanteert adviesprijzen en veel webwinkels hanteerden al lagere prijzen. Mogelijk gaan die prijzen nog wat dalen, maar het kan ook zijn dat ze redelijk hetzelfde blijven.

De prijsverlaging kan twee redenen hebben. Eén reden is zeker: de winst van Samsung was gedaald en om dat wat recht te trekken worden de prijzen verlaagd. Hierdoor worden mogelijk meer telefoons verkocht. De tweede reden is nog even gissen maar Samsung gaat op 13 augustus mogelijk twee nieuwe telefoons aankondigen: de Samsung Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus. Als de huidige topmodellen niet in prijs verlaagd zouden worden dan zouden de nieuwe telefoons flink wat duurder moeten zijn.
De Moto G (2015) draait op Android 5.1.1 en beschikt over een accu met een capaciteit van 2470mAh. Deze telefoon is nu al te bestellen en heeft los een adviesprijs van 200 euro.

Galaxy S6 Prijzen Galaxy S6 Edge prijzen


Tags: , , , , ,