Prijs Samsung Galaxy S6 gaat verlaagd worden

Samsung heeft een niet zo’n beste tweede kwartaal achter de rug. Vorig jaar was de winst bijna twee keer zo groot dan nu. De flinke daling zou onder andere komen door de onverwachte populariteit van de Samsung Galaxy S6.

Galaxy-S6-liggendVorig jaar in het tweede kwartaal is er 4,42 biljoen Koreaanse won (zo’n 3,4 miljard euro) winst binnengehaald en dit jaar was dat nog maar 2,75 biljoen Koreaanse won (zo’n 2,15 miljard euro).

Het klinkt misschien raar dat onverwachte populariteit van een telefoon kan lijden tot een flinke daling van de winst, maar de reden is best logisch. Samsung had de populariteit niet verwacht en de productie liep dan ook flink achter op de vraag. Hierdoor is Samsung flink wat winst misgelopen. Daar komt nog eens bij dat er in september nieuwe iPhones aan gaan komen waardoor de verkopen van de high-end telefoons van Samsung onder druk komen te staan. Om beter te kunnen concurreren met de nieuwe iPhones heeft Samsung besloten de prijs van de Galaxy S6 te gaan verlagen.

Ook wordt de Samsung Galaxy Note 5 waarschijnlijk eerder uitgebracht. De aankondiging zal waarschijnlijk op 13 augustus plaatsvinden, met een release kort daarna. Ook de Galaxy S6 Edge Plus wordt waarschijnlijk op 13 augustus aangekondigd met een release die kort daarna zal volgen.

Door de prijs van de Galaxy S6 te verlagen en de release van de Galaxy Note 5 te vervroegen hoopt Samsung beter te kunnen concurreren met de nieuwe iPhones.

Prijs van de Galaxy Edge Plus mogelijk 799 euro

Over de Galaxy Edge Plus is overigens nog wat naar buiten gekomen, namelijk de prijs. De 32GB-versie zou 799 euro gaan kosten volgens geruchten. Opvallend is echter dat de originele Samsung Galaxy Edge bij de introductie een adviesprijs van 849 euro had, wat dus meer is. Inmiddels is die prijs gezakt naar zo’n 700 euro, met uitschieters boven de 800 euro. Ook de Galaxy Note 4 had een beginprijs van zo’n 800 euro en we gaan er voor het gemak even van uit dat de Galaxy Note 5 daar niet van af zal wijken. Het lijkt ons dan ook onwaarschijnlijk dat de Galaxy Edge Plus óók een prijs van zo’n 800 euro gaat krijgen

Samsung Galaxy S6 32GB: 699 euro
Samsung Galaxy S6 Edge 32GB: 849 euro
Samsung Galaxy Note 4 32GB: 699 euro
Samsung Galaxy Note Edge 32GB: 849 euro

Samsung heeft al te kennen gegeven de prijzen van de Galaxy S6 te verlagen en we verwachten dat ook de prijs van de Galaxy S6 Edge wat in prijs verlaagd gaat worden. Op basis daarvan denken we dat onderstaande lijstje redelijk correct is qua prijzen.

Samsung Galaxy S6 32GB: 649 euro
Samsung Galaxy S6 Edge 32GB: 799 euro
Samsung Galaxy Note 5 32GB: 699 euro
Samsung Galaxy S6 Edge Plus 32GB: 849 euro

 

 


Tags: , , , , , ,