Samsung Galaxy S6 Edge Plus begin september leverbaar

Samsung heeft twee nieuwe phablets geïntroduceerd: de Samsung Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5. De Galaxy Note 5 zal echter niet naar Europa komen. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus is begin september leverbaar in Nederland.

Galaxy-S6-Edge-Plus

Verschil met de gewone S6 Edge

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus heeft een 5,7 inch-scherm, wat 0,6 inch groter is dan het scherm van de normale Galaxy S6 Edge. Het scherm heeft een resolutie van 1440×2560 pixels. De telefoon heeft daarnaast 4GB werkgeheugen aan boord, wat 1GB meer is dan het kleinere model. Verder is de Galaxy S6 Edge Plus redelijk identiek aan zijn kleinere broertje. Zo heeft deze telefoon net als het andere model de Exynos 7420-chipset van Samsung aan boord. Hier zitten twee processors in: 1,5GHz quad-core en 2,1GHz quad-core.

Camera van de S6 Edge Plus

De camera op de achterkant beschikt over een resolutie van 16 megapixels, optische beeldstabilisatie en een LED-flits. Aan de voorzijde zit een 5-megapixelcamera. Nieuw aan de camera is de geüpdatete app waarmee foto’s nu in RAW opgeslagen kunnen worden. En de filmfunctie kan gebruikt worden om live te streamen naar Youtube.

Galaxy-S6-Edge-Plus-zijkant

Accu en accessoires

Omdat de Galaxy S6 Edge Plus groter is heeft Samsung de accu een upgrade kunnen geven van 2600mAh naar 3000mAh. Ook heeft Samsung een accessoire gepresenteerd, namelijk een keyboard-cover. Dit toetsenbord ligt deels over het scherm heen en doet een beetje denken aan de toetsenborden van BlackBerry-telefoons.

Samsung Galaxy Note 5 niet naar Nederland

Samsung kondigde ook de Galaxy Note 5 aan maar zei er meteen bij dat deze niet naar Europa zal komen. De reden is dat Europeanen volgens Samsung de bijgeleverde stylus al jaren niet zoveel gebruiken. Dit besluit van Samsung heeft voor verontwaardiging gezorgd onder gebruikers van eerdere Note-modellen.

Galaxy S6 Edge Plus kopen? Het kan nu al!

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus is vanaf 4 september leverbaar en krijgt een adviesprijs van 799 euro. Wil je de Galaxy S6 Edge Plus nu al kopen? Dat kan, want je kunt hem al kopen bij diverse telefoonwinkels, zoals Belsimpel.nl en Studentmobiel.nl.


Tags: , , ,