WhatsApp maakt webversie voor iOS beschikbaar

WhatsApp heeft vandaag de webversie voor iOS beschikbaar gemaakt. Op Android, Windows Phone en BlackBerry 10 was de functie al beschikbaar maar vanwege restricties op iOS liet die versie wat langer op zich wachten.

WhatsApp-WebEerder dit jaar maakte WhatsApp de webversie voor Android, Windows Phone en BlackBerry 10 beschikbaar. Ze zeiden toen al dat er ook aan een versie voor iOS werd gewerkt maar dat die nog even op zich zou laten wachten.

Vanaf vandaag is WhatsApp begonnen met een uitrol van de laatste update die de functie activeert op de iPhone. Via het instellingen-menu kan de functie geactiveerd worden. Wanneer je daarna naar web.whatsapp.com gaat en de QR-code scant kun je berichtjes versturen via je browser op de pc of laptop.

Wanneer je de webversie gebruikt moet je telefoon wel aan staan en verbinding met het internet hebben. De webversie is in feite dan ook je normale app, maar dan doorgeschakeld naar je browser. Berichten en media worden ook gewoon opgeslagen op je telefoon en er komt niks in de cloud te staan.


Tags: , , , , ,