Fietsersbond wil fietspaden verbeteren via app

De Nederlandse Fietsersbond heeft een app uitgebracht. De app, genaamd App de Fiets!, wil de Nederlandse Fietsersbond gebruiken om het Nederlandse fietsnetwerk in kaart te brengen en te kijken waar paden eventueel verbeterd kunnen worden.

FietstelweekVan 14 tot en met 20 september houdt de Nederlandse Fietsersbond het grootste fietsonderzoek ooit. Dat onderzoek wordt gehouden via de speciale app. De app meet hoe er van A naar B gefietst wordt, met welke snelheid, hoe laat, met hoeveel tegelijk en waar de er vertragingen optreden. Op die manier wil de Fietsersbond in kaart brengen waar in Nederland de wegen verbeterd moeten worden.

Tot nu toe hebben meer dan 23.000 mensen zich aangemeld voor het onderzoek. Om deelname te stimuleren geeft de Fietsersbond een gloednieuwe fiets weg. Kijk op de website van het onderzoek voor meer informatie en download de speciale app voor Android of iOS.

App de Fiets! voor Android
App de Fiets! voor iOS

Tags: , , ,