Huawei kondigt de G8 aan

Huawei heeft tijdens op de IFA de G8 aangekondigd. De telefoon is eerder al aangekondigd in China maar komt nu ook naar Europa toe. In tegenstelling tot de Huawei Mate S komt de G8 wel gewoon uit in Nederland.

De Huawei G8 volgt de populaire Ascend G7 op. Huawei heeft de merknaam ‘Ascend’ echter sinds kort geschrapt dus zal de G8 die naam ook niet meekrijgen.

Huawei-G8

De Huawei G8 heeft een Snapdragon 615-chipset aan boord. Dit is een chipset die vaak gebruikt wordt voor smartphones in het middensegment. Er zullen twee modellen komen: eentje met 2GB werkgeheugen en 16GB opslag en eentje met 3GB werkgeheugen en 32GB opslag.  Aan zowel de voor- als achterkant zit een 13-megapixelcamera en de telefoon draait op Android 5.1 in combinatie met Emotion UI van Huawei. Ook is er ondersteuning voor 4G.

Qua design is de Huawei G8 anders dan we gewend zijn van Huawei. De telefoon oogt een stuk ronder dan andere smartphones namelijk. Wel heeft de G8 een metalen unibody en een vingerafdrukscanner. Hints naar een high-end smartphone terwijl de Huawei G8 eigenlijk een middenklasser is.

De Huawei G8 zal later dit jaar te koop zijn voor een adviesprijs van 399 euro.


Tags: , ,